Kazakistanlı gazeteciler Edirne'de

Kazakistan'dan gelen ulusal televizyon ve gazete temsilcilerinden oluşan 16 kişilik bir heyet, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Alamut'u ziyaret etti.


 
Edirne Vali Yardımcısı İsmet Akyol, ziyarette yaptığı konuşmada, Kazakistan'dan gelen gazetecileri Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.
ETSO Başkanı Bülent Alamut ise Edirne'nin tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında Osmanlı imparatorluğuna 92 yıllık başkentlik yapmış bir şehir olduğunu bildirdi.
Edirne'nin bir turizm cenneti olduğuna işaret eden Alamut, ''Kentimiz üç semavi dinin mensuplarının birbirinden rahatsız olmayarak yaşadıkları tarihi bir kentidir. Edirnede 580 tane tarihi yapı vardır. Ama yeteri kadar turizmden faydalandığını söyleyemeyiz. Bu koda çalışmalarımız devam etmektedir. Üç nehrin geçtiği, 2 ülkeye komşu olan ender illerden bir tanesidir'' dedi.
Edirne'nin bir üniversite kenti olduğunu anlatan Alamut, kentte 23 bin civarında öğrenci olduğunu belirtti.
Kazakistan'dan gelen gazeteciler adına konuşan Ahmet Alyaz ise toplam 16 tane yayın kuruluşlarla birlikte Türkiye'nin tarihi turistlik ve sanayi bölgelerini gezdiklerini söyledi. aa