Kazı çalışmaları için bayramı mı beklediniz?

Kazı çalışmaları için bayramı mı beklediniz?

Kırklareli Belediyesi’nin doğru zamanda, doğru girişimleri yapamamasına, yeni bir faaliyet daha eklendi. Ramazan Bayramı’na üç gün kala Istiklal Caddesi’nde başlatılan kazı çalışmaları, civardaki esnafı isyan noktasına getirirken, vatandaşların da çileden çıkmasına sebep oldu.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın bir süre önce yaptığı basın toplantısında Istiklal Caddesi’ne asfaltlama yapacağını söylemesine rağmen, bunun tam tersi gerçekleşti ve caddede yeni kazı çalışmaları başladı.

Yaz boyunca ne yaptılar?

Doğalgaz çalışmaları esnasında defalarca kazılan ve düzgün kapatılmayan Istiklal Caddesi, üzerinden aylar geçti ve belediyenin vurdumduymazlığı yüzünden tamir edilmedi. Bunun sonucunda da cadde boydan boya harabe haline geldi.

Her yağmurda biraz daha çöken caddede, ara sokaklarda yapılan kanalizasyon çalışmalarıyla bağlantılı olan başka kazılar daha yapıldı. Tüm bunlar yapıldıktan sonra kazılan yerler, kumla kapatıldı. Geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış sonrası, bazı bölgeleri tamamen çöken ve araçların hasar görmesine sebep olan caddenin, Ramazan Bayramı’na üç gün kala tekrar kazılması, vatandaşların da büyük tepkisine yol açtı. Kırklarelililer konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Belediyenin bütün yaz gözü nereye bakıyordu? Onca zaman doğru düzgün bir yama bile yapılmayan caddenin, artık asfaltlanmasını beklerken, yeniden kazıldığını görüyoruz. Kanalizasyon nedeniyle yapılan kazı çalışmaları neden bunca zaman yapılmadı da, bayrama üç gün kala başladı? Herkes bayram alışverişinde, bayram telaşında. Birçok kişinin dışarıdan misafiri geliyor. Üç gün kala böyle rezalet olmaz.”

Başkan Çağlayan buradan arabasıyla

hiç geçiyor mu?

Vatandaşlar her yağmurdan sonra çamur haline gelen Istiklal Caddesi’nden Başkan Çağlayan’ın arabasıyla geçip geçmediğini merak ettiklerini söylediler. Kırklarelililer; “Bir gün sonra yağmur yağmayacağı ne malum? O zaman nolcak. Yağmur dinene kadar öylece kazılı şekilde bırakacaklar mı? Bayramı çamur içinde mi geçireceğiz?” diyerek, Belediyenin bu çalışmayı zamansız bir anda başlattığını söylediler.

Istiklal Caddesi’nin yanısıra, bu caddenin bitiminde orta göbekte devam eden ve yine Mustafa Kemal Bulvarı ile Edirne Yolu’nun kesiştiği bölgedeki refüjlerin olduğu bölgede devam eden havuz yapma çalışmaları, Ramazan Bayramı’na hazırlanan tüm vatandaşları şaşkına çeviriyor. Çalışmaların yapıldığı bölgelerin toz, toprak, çamur içinde olduğunu söyleyen Kırklarelililer, belediyenin insanları bu kadar sıkıntı içerisine sokmaya hakkı olmadığını kaydettiler.

Istiklal Caddesi’ndeki esnaf dertli

Bayramı da çamur içinde geçireceği kesin gözüyle bakılan Istiklal Caddesi’ndeki esnaflar ise, belediyenin bu çalışması yüzünden zor durumda kaldıklarını ifade ettiler. Birçok esnaf; “Geçtiğimiz gün cadde boyundaki araçların hepsine, ‘16-17-18 Eylül tarihlerindeki çalışmalar sebebiyle, bu tarihlerde araçlarınızı buraya çekmeyiniz’ yazan kağıtlar dağıtıldı. Ayın 18’i zaten arife gününe geliyor. Bizim tam bayram öncesi işlerimizin yoğunlaşmasını umut ettiğimiz esnada, belediyenin bu uygulaması yüzünden cadde çift taraflı olarak trafiğe kapandı. Insanlar böyle olunca gelmek istemiyor. Ayrıca bayram için mal getirecek araçlarımız da bu nedenle buraya giremiyor.

Kırklareli Belediyesi’ni bir kez daha bize bu çileyi çektirdiği için tebrik ediyoruz.” dediler.