KBESK, adım adım 1. lige gidiyor, ama gereken desteği bulamıyor

KBESK, adım adım 1. lige gidiyor, ama gereken desteği bulamıyor

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımı mücadele ettiği ligde başarıdan başarıya koşarak ilimizin gururu olmaya devam ediyor. Öyle ki temsilcimiz; ligin bitimine üç hafta kala, play-off’u şimdiden garantiledi. Kulüp Başkanı, Erol Gökçe gazetemize yaptığı açıklamada, takımının 1. Lige çıkacağına inanıyor, ancak Kırklareli’den gereken desteği göremediği için de bu konudaki endişelerinin sürdüğünü ifade ediyor.

Takımımız 7 Mart Cumartesi günü, saat 13.00’de ilimiz Kapalı Spor Salonu’nda Kütahya Bedensel Engelliler Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Maç boyunca üstünlüğünü ve baskısını koruyan başarılı temcilcimiz, maçtan yine farklı bir galibiyetle ayrıldı. (99-22)

Maçı; Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş, Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan ile az sayıdaki seyirci izledi. 

4 periyod boyunca, rakibine adeta nefes aldırmayan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün başarılı oyuncuları, üst üste kaydettikleri sayılar ile takımını galibiyete taşıdılar. Güçlü rakibi karşısında sadece 22 sayı kaydedebilen Kütahya Bedensel Engelliler Spor Kulübü ise maçtan boynu bükük ayrılmasına rağmen, oyun süresince tıpkı Kırklareli temsilcimiz gibi bir an olsun centilmenliğinden ve sportmenliğinden taviz vermedi.  

Maçın ardından Vali Yardımcısı Volkan Köksal, her iki takımın da oyuncularını tek tek tebrik etti ve başarılar diledi. Köksal ve beraberindekiler ayrıca, Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün oyuncuları ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gökçe; “Yine deplasman, yine sorun”

Maçın bir değerlendirmesini yapan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe, oyuncularını kutlayarak, beklenen bir galibiyeti aldıklarını söyledi. Gökçe, maçın daha da farklı bitebileceğini vurgulayarak, takımının rahat bir maç çıkardığını kaydetti.

Başkan Gökçe Ligin sona ermesine üç hafta kala, Playy-Off’u garantileyen temsilcimiz için; “Play-Off’ta 10 takımla mücadele edeceğiz. Hepsi de birbirinden güçlü takımlar. Ama ben takımımızın 1. Lige çıkacağına inanıyorum. Biz de o kapasite mevcut. Kulübümüz için 1. lige çıkmaya sadece bir karış kaldı” dedi.

Gökçe, oyuncuların başarısından şüphesi olmadığını kaydederken, tekrar sponsor desteklerinin olmadığını hatırlatarak; “Hiç kimseden, hiçbir sponsor desteği gelmiyor. Açıkçası istemeye istemeye bu konuma geldik. Ancak oyuncularımız son derece istekli ve başarılılar. Her deplasmanda olduğu gibi, önümüzdeki hafta mücadele edeceğimiz Eskişehir deplasmanına da sıkıntılar içerisinde gidiyoruz. Başta Federasyon olmak üzere hiç kimseden destek alamıyoruz” dedi.

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe gerek iş adamlarından ve sivil toplum kuruluşlarından, gerekse bürokratlardan yeterince destek alamadıklarını, Vali Hüseyin Avni Coş dışında kimsenin bu konuda duyarlılığını gösteremediğini de sözlerine ekledi.