KBESK ilk yarıyı lider kapadı

KBESK ilk yarıyı lider kapadı

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü, 2008-2009 sezonunun ilk yarısını lider kapadı. Sezonun ilk maçında Balıkesir Belediyespor ile karşılaşan ekibimiz, farklı galibiyetle başladığı ligdeki son maçında Çanakkale Belediyespor’u hezimete uğrattı.

Kısıtlı maddi imkanlarına rağmen liginde kendinden çok daha büyük bütçeli ekiplerle dişe diş mücadele eden ve aldığı galibiyetlerle Kırklarelililere büyük gurur yaşatan KBESK, Çanakkale’deki karşılaşmada da adeta şov yaptı.

Sahaya; Mücahit, Davut, Mehmet, Barış ve Önder ilk 5’iyle çıkan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımında ilk periyodun en etkili ismi Davut oldu.

Bu bölümde bulduğu 10 sayıyla takımını öne taşıyan Davut, Çanakkaleli sporseverlerden de büyük alkış aldı.

Ikinci periyotta Mücahit’in yerine Metin, Mehmet’in yerine Zeki ve Barış’ın yerine Servan’ı oyuna alarak başlayan ekibimiz, üstünlüğünü yine devam ettirdi.

Bu periyotta rakibine sayı şansı vermeyen Bedensel Engelliler Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımı, 29 sayı buldu ve maçın ilk yarısını 39-4 önde tamamladı.

Üçüncü ve dördüncü periyotlarda yaptığı etkili savunmayla rakibini pota altına dahi sokmayan takımımız, üçüncü çeyreği 24-4, son çeyreği ise 24-2 önde tamamladı ve maçı da 87-10 kazandı.

Bu galibiyetle birlikte ligin ilk yarısını lider kapayan Bedensel Engelliler Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımı, ikinci yarının ilk maçını 28 Şubat’ta oynayacak.

Istanbul Bağcılar Belediyesi ile deplasmanda karşılaşacak olan takımımız, bu zorlu maçtan da mutlak galibiyet hedefliyor.

Çanakkale Belediyespor galibiyetinin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Bedensel Engelliler Spor Kulübü (KBESK) Başkanı Erol Gökçe de deplasmanda kazanılan karşılaşmanın kendilerine büyük moral verdiğini ifade etti. KBESK olarak, Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil etmek, ilimizin ismini geniş platformlarda duyurmak için mücadele ettiklerini kaydeden Gökçe, “Bu yolda takdir edersiniz ki hem maddi hem de manevi anlamda desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Ancak ne yazık ki kulübümüzün sürekli bir geliri yok.

Her hafta sayısız sorunla boğuşarak deplasman maçlarına gidebiliyoruz. Bu haftaki zorlu deplasmana giderken, Kırklareli Belediyesi’nden akaryakıt desteği aldık. Ayrıca Il Özel Idaresi’nden de maddi destek sağlandı. Bu nedenle hem Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’a hem de Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.