KBESK Play- Off yolculuğuna çıktı

KBESK Play- Off yolculuğuna çıktı

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı (KBESK) 1. Lig’e çıkma mücadelesi için Adana’da yapılacak olan Play- Off maçlarına katılmak üzere 22 Mayıs Cuma akşamı saat 21:30’ da ilimizden ayrıldı. 25- 31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Play- Off’larda 10 takım yer alırken, bu 10 takımdan sadece iki tanesi 1. Lig’deki yerlerini alacak. 5’erli gruplar halinde lig havasında geçecek olan Play- Off’larda, temsilcimiz Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Külübü Basketbol Takımı da birinci lig için ter dökecek.

Adana yolculuğu öncesinde gazetemize samimi bir o kadar da iç acıtan gerçek açıklamalarda bulunan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe;” Takım olarak yorucu bir sezon geçirdik. Sorunlarla boğuştuk. Play Off’lara katılmayı hakettik. 5 Gruptan 10 takım Play- Off’lara kaldı.

 Buradan da iki takım 1. Lig’e çıkacak. Biz çıkarmıyız bilemem ama ümitliyiz. Çünkü rakiplerimizin hepsi belediye takımı. Biz başta belediyemiz olmak üzere kimseden yardım beklemiyoruz. Play- Off’larda ilk dörde kalırsak ya maç satacağız, ya da başarılı oyuncumuz Davut Çalışkan’ı satacağız.

KBESK’nün içler acısı hali

Davut 29 Nisan’da Genç Milli takım kampına çağırıldı. Tabi, Davut fakir bir ailenin çocuğu. Belediye Başkanımıza dilekçe ile müracaat ettik. Başkanımız; belediyede para olmadığı için bize yardım edemeyeceklerini dile getirdi.

 Davut; 29 Nisan’da dedesinden aldığı 10 Lira ile Genç Milli Takım kampının yapıldığı Antalya’ya gitti. Ardından da 19 Mayıs tarihinde nihai kampa gitti. Adana’daki Play- Off’lardan sonra Davut, Genç Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası’na katılarak, ülkemizi temsil edecek. Bunun yanı sıra önümüzdeki Temmuz ayı içerisinde de Japonya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılacak.

Buradan Play- Off’lara gitmemiz bayağı masraflı oluyor. Geri dönebilmek için ya maçı satacağız ya da şu anda bir çok büyük takımın transfer listesinde bulunan başarılı oyuncumuz Davut’u satacağız. Geri dönebilmek için başka şansımız yok. Bu yokluklar içerisinde Belediye Başkanımız, şenlik yapıyor. Oysa ki kültür ve sanat kadar spor da önemlidir. Play- Off’lar 31  Mayıs Pazar günü bitecek. Belediye Başkanımıza festivalde başarılar diliyoruz.” dedi.

Önümüzdeki yıl Bedensel Engelliler Basketbol 1. Ligi’nde yer almak amacıyla Play- Off’larda ter dökecek temsilcimizin kadrosunda; Taner(Kaptan), Davut, Vedat, Zeki Ada, Mehmet Aydaç, Servan, Metin, Barış, Önder, Hakan, Osman yer alırken takımın antrenörlüğünü de Selim Savaş Akarsu üstleniyor. Bir hafta boyunca sürecek Play- Off’larda 1. Lig’e çıkmak için mücadele edecek olan azimli ekibimize, bizler de Önadım Medya Grubu olarak başarılar diliyoruz: ”Yolunuz açık olsun.”