"Kendim için değil, kentim için adayım"

Babaeski'nin muhalefet partilerinden belediye başkanı seçerek, bir türlü hak ettiği noktaya gelemediğini ifade eden AKP Babaeski Belediye Başkan aday adayı Güray Genç:'Ekibimizle ve kadrolarımızla göreve geliyoruz. Babaeski'yi kasaba olmaktan kurtarıp, kent olmasını sağlayacağız' Dedi.

AKP’nin Babaeski kent merkezindeki aday adayı olarak halen tek yasal müracaatını yapmış olan ve seçimlere de aday olarak girmesine kesin gözüyle bakılan Mali Müşavir Güray Genç, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Güray Genç’in aday adayı olması, siyasi kulisleri de hareketlendirdi

Babaeski kent merkezinde, AKP’nin aday adayları ve sonrasında da partinin açıklayacağı adayı büyük bir merakla bekleniyordu. Güray Genç’in aday adayı olarak müracaat etmesinin ardından da, “bu işin en iddialı ismi budur” düşüncesi ile aday adayı olacakları beklenen bir çok ismin geriye çekildiği gözlendi. Babaeski’de, genç ve başarılı bir kariyeri yakalayan ve her türlü siyasi görüş ve kesimden destek görüp, belediye seçimlerini kazanma konusunda “iddialı” görülen Güray Genç, ilk röportajını gazetemize verdi.

Babaeski şansını iyi kullanamadı

Babaeski kent merkezinde uzun yıllardan beridir sürekli muhalefetin belediyeyi kazandığını ve bir çok bakımdan da, kentin kasaba görünümünden kurtulamadığını öne süren Güray Genç:” son on yılda  Babaeski’ye hiçbir hizmet getirilmediğini aksine daha önceki dönemlerde yapılan hizmet ve yatırımların bile korunmadığını, muhalefet te olmanın sıkıntısının yanında elbette ki, iş bilmek, projeli çalışmak, herkesin ve kesimin belediye başkanı olabilmek te önemlidir. Aday ve hayırlısı ile belediye başkanı olduğumuz günden itibaren de, kasaba olmanın talihsizliğini üzerinden atmış, bulunduğu konum itibari ile sahip olması gereken öneme ve değ ere ulaşmış bir Babaeski kentini, halkımızla el ele vererek sağlayacağız.” Dedi.

Adaylık açıklamasının ardından yoğun bir kampanya dönemine başlıyoruz

Adaylık konusunda henüz kesin ve resmi bir açıklamanın yapılmadığını belirten ve başka bir adayın açıklanması durumunda da açıklanan adaya sonuna kadar destek vereceğinin altını çizen Güray Genç:”Aday olarak adımın kesinleşmesi ile birlikte startı verecek ve projelerimizi ve yapacaklarımızı anlatmadık kimse bırakmayacağız. Kimseyi karalamak veya kötüleyerek siyaset yapmak düşüncesinde değiliz. İyinin de, kötünün de takdirini belirleyecek olan halkımızdır. Seçimlerin, Babaeski’ye yakışır şekilde, nezih ve demokratik çerçeveler içerisinde geçeceğini ümit ediyor ve tüm adaylara başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın, kazançlı çıkan Babaeski olsun.” Dedi.

Güray Genç kimdir?

“1972 yılında Babaeski’de doğdum.. İlk orta ve lise eğitimini Babaeski de tamamladım, 1995 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat idari bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldum.1995 -2000 yılları arası çorlu ve Lüleburgaz da ki çeşitli tekstil fabrikalarında çalıştım. 2000 yılında s.m.m.m yetkisini alarak mali müşavir ünvanı ile ticari faaliyetime başladım. Halen Trakya üniversitesinde Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans Öğrencisi olarak öğrencilik hayatıma 2000 yılından bu yana da Kırklareli üniversitesi Babaeski meslek Yüksekokulun ‘da Muhasebe ve Finansman derslerinde Öğretim görevlisi olarak öğretmenlik hayatıma devam etmekteyim. Ayrıca Babaeski’de orta ölçekli firmaların Finansman danışmanlığını da yapmaktayım

siyasi geçmişim ise DYP den 2004 yılında belediye meclisine seçildim ve bu görevime devam etmekteyim. Bu günden sonra da siyasi hayatıma AKP den devam etme kararı aldım ve  bu bağlamda, bu kararımda bana destek olan AK Parti Babaeski ilçe yönetimine, şahsıma göstermiş oldukları ilgiden ve güvenden dolayı teşekkür ederim.

Aynı ilgiyi ve güveni Babaeski halkından da diler Babaeski’miz de gerçekleşmeyen yatırımlar işsizlik ve diğer konularda ki çözüm istekleri ve destekleri için şimdiden kendilerine teşekkür ederim.

Bizlerde Babaeski’mizin vizyon sahibi olması ve bu köy görünümünden kurtulması için üzerimize düşeni yapmalıyız.

Babaeski Belediye Meclis Üyelerimizin de her biri Babaeski’yi, halkını ve sorunlarını en iyi şekilde çözecek, konularında uzman kişilerden oluşacaktır.

Seçime girecek tüm partilere ,başkan adaylarına ve kadrolarına başarılar diler, seçimin Babaeskimiz’e hayırlı olmasını , huzurlu bir seçim süreci yaşanmasını dilerim”