Kent Konseyi Başkanlığı'na öğretmen Nurcan Tezer seçildi

Kent Konseyi Başkanlığı'na öğretmen Nurcan Tezer seçildi

Yönetmeliğin değişmesi sebebiyle Kırklareli Kent Konseyi, dün gerçekleştirdiği Genel Kurulu’nda yeni yürütme kurulunu ve yeni başkanını belirledi.

Saat 14:00’daki Olağan Genel Kurul, açılış ve yoklamayla başladı. Saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Kent Konseyi Başkanı Adem Sevim bir konuşma yaparak şunları dile getirdi:

“Bilindiği üzere Kent Konseyi Yönetmeliği, 6 Haziran 2009 tarihli resmi gazeteyle değişmiş bulunmaktadır. Yönetmeliğin 5. maddesi gereği bu toplantıya Belediye Başkanlığı tarafından çağırıldınız. Ben de Belediye Başkanlığı adına, Belediye Başkan Vekili olarak sizlere hitap etmekteyim.

 Yönetmelik gereği, yeni bir dönem içine giren Kent Konseyi’nin, yapılan değişikliklerle daha dinamik bir yapıya kavuşacağına inanıyorum. Bugün yeni dönemin Yürütme Kurulu ile birlikte Kent Konseyi Başkanı’nı da seçeceğiz. Bu yüzden Kent Konseyi Başkanı olarak sizlerle son beraber oluşum.

Bugüne kadar Kırklareli adına iyi adımlar attığımıza inanıyorum. Bunun en güzel örneği, 8500 yıllık hasat sonrası geleneğini tekrar hayata geçirişimizdir. Yeni dönemde seçilecek arkadaşlarımızın da, aynı heyecanla Kırklareli’ye hizmet edeceklerine inanıyor, hepsine şimdiden başarılar diliyorum.”

Bu konuşmanın ardından divan oluşumuna gidildi. Erol Özkan ve Ergin Sözen oybirliği ile genel kurul divanına seçildiler.

Toplantı devam ederken gündeme Kavaklı Korusu’nun “Çok Amaçlı Gençlik Spor Eğitim ve Kültür Merkezi” olarak değerlendirilmesi konusu geldi. Bu maddenin gündemde olmadığının belirtilmesi üzerine, ilk olarak gündeme alınmasının oylanması gerektiği ifade edildi. Oy birliğiyle bu konu gündeme alındıktan sonra konsey üyeleri, mutabakat sağlamaya çalıştılar. Yapılan görüşmelerde, Kavaklı Korusu’nun Kırklareli Üniversitesi’ne dahil edilmesinin söz konusu olabileceği, bu nedenle bu durumun tekrar gözden geçirilmesi gerektiği söylendi. Bir başka görüşe göre de, Kırklareli Belediyesi Kent Konseyi’nin, Kavaklı Belediyesi sınırları içindeki bir taşınmaz hakkında karar alıp alamayacağının değerlendirilmesi söylendi. Ilerleyen dakikalarda bu konunun parasal bir durumu da kapsadığı hatırlatılarak, Kent Konseyi’nin kendi insiyatifinde karara varacağı bir durum olmadığı da söylenerek, farklı bir görüş daha ortaya çıkmış oldu. Ayrıca Kavaklı Korusu’nun, K.Ü. kampüsüne dahil edilmesi yönünde çalışma ve incelemelerin olduğuda dile getirildi. Bu görüşmelerin sonunda, maddenin gündemde öneri şeklinde değerlendirilmesine ve bunun sonucunda oy birliği ile reddine karar verildi.

Kırklareli Kent Konseyi Yönergesinin sunumu ve onaylanmasının sonrasında, sandık kurulu seçimine gidildi. Sandık Kurulu’na Mehmet Çevik ve Nurettin Sucuoğlu seçilirken, Sandık Kurulu Başkanlığı’na da Mehmet Özbilen seçildi.

Gündem, Yürütme Kurulu adaylarının ve Kent Konseyi Başkan adaylarının belirlenmesiyle devam etti. Yürütme kuruluna; Tahsin Gençay, Aleaddin Ikican, Burak Özşahin, Erol Özkan, Cemal Çetin, Mehmet Çevik, Kayhan Kuralay, Bahadır Genim, Nurettin Sucuoğlu, Turhan Altıntel, Erhan Şık, Mehmet Özbilen, Ömer Ulusoy, Ergin Sözen, Taner Erşen, Aysun Eyüboğlu Erşen, Erman Ulusoy, Suat Yılmaz, Abdullah Akdeniz, Savaş Erdem ve Metin Erman aday olarak isimlerini listeye yazdırdılar.

Kent Konseyi Başkanlığı’na da Erdoğan Kantürer, Nurcan Tezer ve Ismet Kaya aday oldu.

Kapalı usül ve sandık ile yapılan seçimler sonucunda Kırklareli Kent Konseyi’nin yeni başkanı Nurcan Tezer olarak belirlendi.

Ilimize bağlı Koyunbaba Köyü doğumlu olan Nurcan Tezer, halen Atatürk I.Ö.O.’nda sınıf öğretmenliği yapıyor. 19 yıldır öğretmenliği sürdüren Tezer, 3 yıldır da çeşitli projeler hazırlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuyor. Ayrıca Tezer, bir buçuk yıldır Turizm Tanıtım Konseyi’nde çalışmalar yapıyor. Nurcan Tezer, ilk turda elenen Ismet Kaya’nın ardından, ikinci turda 19 oy alan Erdoğan Kantürer’e karşı 34 oy alarak, Kırklareli Kent Konseyi’nin yeni başkanı olmuş oldu.

Yürütme Kurulu Üyelerinin seçimi de şu şekilde sonuçlandı:

1- Aleaddin Ikican 2- Erhan Şık 3- Erol Özkan 4- Bahadır Genim 5- Tahsin Gençay 6- Cemal Çetin 7- Mehmet Özbilen 8- Turhan Altıntel.

Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi sonucunda, listede ismi yer alan Aysun Eyüboğlu Erşen’in kurul içinde seçme ve seçilme vasfına sahip olmamasından ötürü itirazlar gündeme geldi.

Bunun üzerine Erşen’in ismi listede iptal edildi. Iptal kararıyla doğan sonuç ile Taner Erşen ve Savaş Erdem’in 25’er oy aldığı tespit edildi ve ikisi de 9. sırada yazıldı. Bu durum nedeniyle, Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri seçiminin, önümüzdeki hafta tekrar yapılması bekleniyor. Gündem oy sayımlarının ardından dilek ve temennilerle kapandı.