KEŞANLI FURKAN BATMAN TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Keşanlı Furkan Batman, Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi olarak büyük başarıya imza attı.

Keşan Rumeli Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Furkan Batman, 7-12 Nisan 2009 tarihlerinde Marmaris'te yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda 49 kiloda 87 sporcu arasından Türkiye ikincisi oldu. Furkan, elde ettiği başarı sayesinde Temmuz 2009'da Hırvatistan'ın Zagreb kentinde yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda yarışacak.
     Rumeli Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Hüseyin Vardar, yaptığı açıklamada, ferdi sporlarda başarının kolay elde edildiğine dair düşüncelerin yanlış olduğunu belirtti.
     Ferdi sporlarda başarıyı yakalamanın zor olduğunu ifade eden Vardar, şunları kaydetti:
     ''Biz sporcularımız bu zoru daha önceden de defalarca başardılar. Furkan, yaptığı maçlarla göz doldurdu. Finale gelene kadar 6 maç yapan sporcumuz biraz şansız bir kura çekmiştir. Şansız diyoruz çünkü Ankara,İstanbul, İzmir gibi metropol şehirlerden katılan sporcularda ilk turlarda karşılaşması çok zorlu müsabakalar yapması gerekti. Ama hedefimiz final olduğu için sporcumuz zoru başararak finale kadar yükseldi. Final müsabakasında biraz şansızlık eseri ikinci oldu. Ama Milli takım kadrosunda yer alma şansımız çok yüksek. Sporcularımız Keşan'ı ve Edirne'yi ulusal arenada en iyi şekilde temsil etmişlerdir.''
aa