Keşanspor yeni futbol sezonunu açtı fenerbahçe A2 gençlerle karşılaştı

Edirne Süper Amatör Futbol Ligi'nde mücadele edecek olan Keşanspor, 2009-2010 futbol sezonunu törenle açtı.


     Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Keşanspor'lu futbolcular, kulüp yöneticileri ve teknik heyet, Asri Mezarlık'taki eski kulüp başkanlarından Hüseyin Balkan'ın mezarını ziyaret etti.
     Keşanspor Kulübü Başkanı Zafer Sarıkeçe, burada yaptığı konuşmada, Keşanspor'un eski başkanlarından Balkan'ın Keşanspor'a hizmet eden önemli isimlerden biri olduğunu belirterek, ''Merhum Hüseyin Balkan'ı bugün kabri başında tüm sporcularımızla ziyaret ediyor ve kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz'' dedi. Konuşmanın ardından Balkan için dua okundu.
     Törene Keşan Belediyesi Atatürk Stadı'nda devam edildi. Aykut İşcan ve arkadaşlarının verdiği konserin ardından kurban kesildi, futbolcular tanıtıldı, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okundu.
     Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, törende yaptığı konuşmada, kendisinin 1996 yılında 3. Lig'de mücadele eden Keşanspor'da yönetici olarak görev yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Bu yıl umarım Keşanspor çok beklediği ve arzuladığı 3. Lige çıkar. Biz Keşan Belediyesi olarak bugün olduğu gibi her zaman Keşanspor'a gerekli desteği vermeye hazırız. Keşanspor'a yeni sezonda başarılar dilerim. Keşanspor yönetimi de çok iyi bir ekip.''
     Özcan'ın konuşmasının ardından kulübe sponsor olan Mercan Grubu Müdürü Ali Serçiler'e Kulüp Başkanı Zafer Sarıkeçe tarafından plaket takdim edildi.
     Sarıkeçe, Tolga Mercan'a da kulübe verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, bu desteğin diğer iş adamlarına da örnek olması temennisinde bulundu.
     Sarıkeçe, bu sezon 3. Ligi çok istediklerini belirterek, ''3. Lige ulaşabilmek için çok iyi bir ekip oluşturduk. Umarım Edirne şampiyonu olduktan sonra tüm Keşan'ın da desteğiyle 3.Lige ulaşır ve yıllardan beri özlediğimiz lige çıkarız. Ben bu konuda sporcularımıza ve teknik kadromuza güveniyorum'' diye konuştu.
     Daha sonra Keşanspor-Fenerbahçe A2 takımı arasında oynanan hazırlık maçını Keşanspor, 65. dakikada Yaver ve 90. dakikada Alper'in attığı golle 2-0 galip kapattı.
     Keşanspor'un sezon açılışına Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Sarpdağ, CHP Keşan İlçe Başkanı A. Baki Topal, SP Keşan İlçe Başkanı Ali Zontul, Keşan Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nurtekin Süzgün ile çok sayıda taraftar katıldı. aa