KESK'ndan son günlerde yapılan gözaltılara tepki

KESK'ndan son günlerde yapılan gözaltılara tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Kırklareli Şubeleri Platformu, son günlerde polis ve jandarma tarafından ülke genelindeki Eğitim- Sen ve MYK üyelerine yönelik tutuklama ve gözaltılara sert tepki gösterdi. Geçtiğimiz Perşembe günü günü KESK ve MYK üyelerinin gözaltına alınmasına karşı çıktıklarını belirten Eğitim- Sen Kırklareli Şube Başkanı Yessari Demiraslan yaptığı basın açıklamasında;”Konfederasyonumuz KESK ve Konfederasyonumuza bağlı Sendikalar kurulduğundan beri birçok baskılara, sürgünlere, antidemokratik, hukuk dışı uygulamalara ve soruşturmalara maruz kalmıştır. Bütün bu baskılara rağmen dimdik ayakta kalmayı başaran bir örgüt olarak emek ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam etmektedir. Son olarak 28.05.2009 tarihinde KESK MYK üyesi Songül Morsümbül ve Eğitim-Sen MYK üyesi Gülçin Isbert başta olmak üzere Ankara, Izmir, Van ve Manisa da sendika üye ve yöneticileri gözaltına alınmış, KESK binası Savcı gözetimi olmadan hiçbir demokratik ölçüye sığmayan bir biçimde asker ve polis tarafından aranmıştır.

Konfederasyonumuz KESK ve Konfederasyonumuza bağlı Sendikalar yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi verirken Sermayeden, Devletten ve siyasi partilerden bağımsızdır. Hiçbir yerden icazet almadan üyelerinin hak ve çıkarlarını savunur. Bunu yaparken, ülke sorunları hakkındaki düşüncelerini de gizli saklı değil her yerde açık ve net bir şekilde ifade eden demokratik bir yapıya sahiptir. Örgütümüzün bu mücadeleci tavrı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tavizsiz bir şekilde devam edecektir.

Bu gün 12:30’da Dingiloğlu Parkı

önünde basın açıklaması yapılacak

Ancak, son günlerde ülkemiz gündeminde yerini alan, özellikle Cumhurbaşkanı ve Hükümeti oluşturan siyasal iktidar ile Ana Muhalefet Partisinin ülkenin en önemli sorunu olarak tespit edilen Kürt sorununun çözümü konusunda umut vaat eden mesajlar verdikleri bir zamanda Hakkâri de 6 askerin öldürülmesini ve 8 askerin yaralanmasını şiddetle kınıyoruz.

Yine her türlü şiddeti reddeden, kuruluşundan bu yana demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde ülkemizdeki emekçilerin yegâne sesi olan KESK ve bağlı sendikalarımıza yapılan bu baskın ve gözaltılar manidar olup, şiddetle reddediyoruz. Ancak bilinmelidir ki, bu baskı ve gözaltılar amacına ulaşamayacak ve bizleri emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden vazgeçiremeyecektir.

Bu nedenle gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu konuda 30 Mayıs 2009 tarihinde yarın 12:30 da Dingiloğlu Parkı önünde bir basın açıklaması yapılacaktır. Emekten demokrasiden ve barıştan yana olan tüm demokratik yapıları basın açıklamasına davet ediyoruz.” dedi.