KİAD'tan Mağazacılıkta Satış Teknikleri Semineri

Kırklareli İş Adamları Derneği (KİAD) Genel Sekreteri Şadan Canaz, 10 Haziran 2009 Çarşamba günü 'Mağazacılıkta Satış Teknikleri' konulu bir Seminer düzenleneceğini bildirdi.

Kırklareli İş Adamları Derneği (KİAD) Genel Sekreteri Şadan Canaz, 10 Haziran 2009 Çarşamba günü “Mağazacılıkta Satış Teknikleri” konulu bir Seminer düzenleneceğini bildirdi.
Yapılacak olan Seminer ile ilgili olarak şunlar kaydedildi:
“Kırklareli İş Adamları Derneği (KİAD) olarak üyelerimize ve Kırklareli iş hayatına dönük olarak “Mağazacılıkta Satış Teknikleri” Semineri düzenleyeceğiz. Seminerimizi 10 Haziran 2009 Çarşamba günü 19.30-22.00 saatleri arasında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nda vereceğiz.
Seminerimizin amacı satışlarını arttırmak isteyen mağaza personelinin satış becerilerini geliştirmektir. Seminerde; Müşteri Danışmanı Kavramı, Müşteri Danışmanlarının Özellikleri, Müşteri Danışmanının Dış Görünümü, Satış İletişiminde Korkular, Mağazacılık Nedir?, Mağazacılıkta Satış Sürecinin Adımları, Karşılama, İhtiyaçların Belirlenmesi ve Soru Sorma, Uygun Seçeneklerin Sunulması, İtirazlarla Başa Çıkma, Satın Alma Sinyalleri ve Satış Kapama, Çapraz Satış Olanakları, Uğurlama, Satış Sonrası İletişim, Müşteriler Neden Kaybediliyor? Konularında anlatımlarda bulunulacaktır. Özet ve değerlendirme ile seminer sona erecektir. Üyelerimiz için seminere katılım ücreti 40 TL, diğer katılımcılar için ise 60 TL’dir.” (s)