KİAD Üyeleri'ni Kahvaltılı Toplantıda Vali Hüseyin Avni Coş'la buluşturdu

Kırklareli İş Adamları Derneği (KİAD) dün sabah saat 07.30'da Bilgiç Otel'de düzenlenen Kahvaltı'da Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'u Kırklarelili işadamları ile buluşturdu.

Kırklareli İş Adamları Derneği’nin (KİAD) organizasyonunda Sedat Bilgiç’in sponsorluğunda dün sabah saat 07.30’da Bilgiç Otel’de gerçekleştirilen Kahvaltılı Toplantıya Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş başta olmak üzere KİAD Başkanı Selim Kınalı, Başkan Yardımcısı Yurdaer Ulus, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek Üyeleri ile Trakya Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Hersek, Gazetemiz Sahibi Elmas Cankurt ve misafir iş adamları katıldı.
Kahvaltıda Dernek Üyeleri ve katılımcı misafirlere dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Kahvaltıda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Selim Kınalı dernek olarak bu tarz kahvaltı programlarını devamlı yapmayı planladıklarını, bu programlara devlet erkânından davetlilerinde katılacağını bu sayede üye iş adamları ile  yöneticilerin birbirileri ile kaynaşmasının hedeflendiğini söyledi.
 Kınalı Konuşmasında; Bağlı bulundukları Türkiye Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Konfederasyonu’nun (TUSKON)  3-5 Haziran 2009 tarihlerinde düzenleyeceği Dünya Dış Ticaret Köprüsü Programı ile alakalı da bilgi verdi. Programın dünya da bir ilk olacağını ifade eden Kınalı programla ilgili olarak şunları kaydetti:
“Programın temel hedefi; Türkiye’nin ihracatını artırmak. Türk firmalarının  yurtdışında yeni pazarları tanımasını sağlamak. Türk firmalarının yeni müşteriler bulmalarına vesile olmak.
Başta KOBİ’ler olmak üzere, daha önce ihracat yapmamış Türk firmalarını ihracat yapar hale getirmek.
Geleneksel pazarımız olan Avrupa’ya alternatif Avrasya, Ortadoğu, Asya-Pasifik, Afrika, Latin ve Kuzey Amerika’ya yapılan ihracatımızı artırmak.
Program hedeflerini gerçekleştirmek için TUSKON’un yurtdışı bağlantı ağını kullanarak 150 ülkeden ithalatçı firmaları alım güçleri ve potansiyellerine göre seçerek Türkiye’ye getirmektir”
Programı emsallerinden farklı kılan yönlerini de anlatan KİAD Başkanı Kınalı;
“Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2009 programına 150 farklı ülkeden 2000 ithalatçı firma katılacaktır. Türkiye’den toplam 3000 ihracatçı ve üreticinin katılımına izin verilecektir. Uluslar arası katılımcı firmalar ile Türkiye’den katılan firmalar arasında toplam 120.000 ikili iş görüşmesi gerçekleştirilecektir. Programın hedeflenen ticaret hacmi 7 milyar $’dır. Katılımcı ve ikili iş görüşmesi sayısı açısından Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2009 programı dünyanın en büyük iş zirvesi olacaktır. Programa yurtdışından işadamlarının yanı sıra, ticaretten sorumlu bakanlar, Ulusal Ticaret Odası Başkanları, etkin iş dünyası sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve basın mensupları katılacaktır” dedi.
Programın sayısal verilerini de veren Kınalı; “Katılımcı Ülke Sayısı 150, Katılımcı Yabancı Firma Sayısı 2000, Türkiye’den Katılan Firma Sayısı 3000, Ürün Tanıtım Standı Sayısı 400, Etkinlik Alanı Büyüklüğü 30.000 m2, İkili İş Görüşmesi Sayısı 120.000, Hedef Ticaret Hacminin 7 milyar $’dır” dedi.
Kahvaltı da konuşan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ise; iş adamlarının her türlü sıkıntılarında yanlarında olduklarını Kırklareli iş hayatının canlanması ve kalitesinin yükselmesi adına gerekli gayretleri gösterdiklerini ifade etti. LED (Elektrik Tasarrufu Sistemi) ile ilgili olarak da Kırklarelili işadamlarına bu konuda gerekli yatırımları yapmalarını tavsiye etti. İş adamlarına çeşitli tavsiyelerde de bulunan Hüseyin Avni Coş Kırklareli’nde yatırım yapılabilecek fırsatlı sektörler olduğunu bunun en önemlilerinden birinin de rüzgar enerjisi konusunda olduğunu yatırımcıların bu fırsatı değerlendirebileceklerini ifade etti.
KİAD tarafından düzenlenen Kahvaltılı toplantıya katılan Trakya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Hersek, Vali Coş’a Kırklareli Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların ilimize getireceği sosyal ve ekonomik katkıları hususundaki düşünce, öneri ve tavsiyelerini sordu. Hersek ayrıca Vali Coş’a icraat ve yöntemi ile sıra dışı bir İl Valisi olarak aktif, etkili ve faydalı faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti. Pozitif enerjisi ile de sosyal aktivitelerinden dolayı bir Halk Valiliği örneği sergilemekte olduğunu vurgulayarak tebrik etti.
Gazetemiz sahibi Elmas Cankurt’ta toplantıda Kırklareli için çok önemli olan Türkiye’nin en eski mağarası durumundaki Dupnisa Mağarası’nın 5 kilometrelik yolunun asfaltlanması konusunu gündeme getirdi. Vali Coş’ta İl Genel Meclisi’nin bütçeyi ayırması durumunda yapılacak olan çalışmalara Valilik olarak gerekli katkıları yapabileceklerini söyledi. Kahvaltıya katılan işadamları Dereköy Sınır Kapısı’na kadar yapılan yeni yoldan son derece memnun kaldıklarını belirttiler. Dereköy Sınır Kapısı’nın ihracat ve ithalata açılması ile Kırklareli ekonomisinin canlanacağını belirten işadamları bu konuda Vali Coş’tan gerekli çalışmaların biran evvel yapılması için istekte bulundular. (s)