"Kibarlık Budalası" Kültür Merkezi'ndeydi

"Kibarlık Budalası" Kültür Merkezi'ndeydi

Geçtiğimiz Salı akşamı Kırklareli Kültür Merkezi, çok büyük bir ustayı ve onun kadrosunu ağırladı. Papağan Organizasyon, Ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen ve ekibinin "Kibarlık Budalası" isimli oyununu Kırklarelili tiyatro severlerle buluşturdu. Oyunu Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş da izledi.

Saat 20.00'de ilimiz Kültür Merkezi'nde sahnelen oyunu, Vali Coş ve eşinin yanı sıra; Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber, Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naci Gürbüz ile çok sayıda Kırklarelili tiyatrosever izledi.

Türk Tiyatrosu'nun büyük ustası Haldun Dormen'in, sekiz yıl aradan sonra yeniden sahnelere döndüğü "Kibarlık Budalası" isimli oyunu, ilimizde de büyük ilgi gördü. Oyunda; Haldun Dormen, Tarık Papuççuoğlu, Ebru Cündübeyoğlu, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Elif Çakman, Dilek Aba, Oral Özer ve Erez Ergin Köserol gibi önemli isimler rol aldılar.

Usta oyuncu Dormen, performansı ile göz doldururken; yine tiyatro dünyasının sevilen isimleri Tarık Papuççuoğlu ve Ebru Cündübeyoğlu da oyunun asları arasında yer alıyordu. Seyirciler, iki bölümden oluşan oyunu zaman zaman tebessüm, zaman zamansa kahkahalar ile izlediler.

Moliere'ın yazdığı oyunun konusu kısaca şöyleydi;

"17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır: Asilzade olmak.Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i baştan çıkarabilmek (Dilek Aba) her şeyi yapmak ve biricik kızını (Elif Çakman) da mutlaka bir "soylu" ile evlendirmek.

Oysa kızı bir başka gence aşıktır. (Oral Özer) Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, (Tarık Papuççuoğlu) ayakları yere basan karısı (Özlem Çakar), sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi (Ebru Cündübeyoğlu) ve uşak (Abdül Süsler) ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda."

Oyun sonunda, oyucular dakikalarca ayakta alkışlandı. Kırklareli tiyatro severler, Kırklareli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bu tür tiyatro etkinliklerinden son derece memnun olduklarını da önemle belirttiler.