Kılıçdaroğlu; "Insanlarımız artık maalesef sadaka toplumu haline geldi"

Kılıçdaroğlu; 'Insanlarımız artık maalesef sadaka toplumu haline geldi'

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Lüleburgaz Ilçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen yemeğe Kılıçdaroğlu’nun yanısıra; CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, CHP Kırklareli Il Başkanı Ihsan Kazan, il ve ilçe gençlik kolları, il ve ilçe teşkilatlarından birçok CHP’li katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu yemekte yapmış olduğu konuşmalarda, ülkenin ortak sorununun her geçen gün kötüye giden yaşayış olduğunu söyledi.

Açıklamasında sık sık iktidarın uyguladığı politikayı eleştiren ve karnı doymayan vatandaşın ülke sorunlarıyla ilgilenmeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu; “Sanıyor musunuz ki, AKP bu ülkedeki yoksulluk sorununu çözer? Çözemez. Çünkü, yoksul insanlara makarna, bulgur ve kömür dağıtarak onların oyunu alıyor. Insanlar artık sadaka toplumu oldu. Sorgulamıyor. Kendisine makarna, bulgur ve kömür verenin aynı zamanda kendisini yoksul düşüren kişi haline getirdiğini artık düşünemeyecek duruma geldi. Ülkemizde yoksul sayısı ne kadar çok artarsa AKP’ye o kadar oy çıkar.” dedi.

Istanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde birçok gerçeği daha iyi gözlemlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşın artık en ufak bir şeyi bile sorgulayamayacak duruma geldiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu yemekte yaptığı konuşmalarda, vatandaşın geçim sıkıntısı dolayısıyla sorunlara karşı gelişen duyarsızlığının, ülkeyi daha büyük bir kaosa sürüklediğine de değindi.

 Ülkedeki emeklilerin durumunu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde sonuca gitmek için sorgulamak lazım.” diyerek; Türkiye’de 9 milyon emekli olduğunu, bu rakamın aileleri ile birlikte 16 milyon edeceğini ve tek başına iktidar olacaklarını söyleyerek, hoş bir benzetme yapmış oldu.

Yemeğin sonunda Kılıçdaroğlu’na ziyaretinin hatırası olarak bir plaket takdim edildi.

Daha sonra partililerin yoğun ilgi gösterdiği hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleşti ve Kılıçdaroğlu Lüleburgaz’dan ayrıldı.