"Kim ne derse desin bu sefer çok farklı bir Cengiz Bağdan göreceksiniz, çünkü hükümette arkamızda"

'Kim ne derse desin bu sefer çok farklı bir Cengiz Bağdan göreceksiniz, çünkü hükümette arkamızda'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, yerel seçim çalışmalarını mahalle gezileri ile sürdürmeye devam ediyor. Bağdan geçtiğimiz Salı akşamı Kocahıdır Mahallesi’ndeki kahvehaneleri gezerek vatandaşlar ile bir araya geldi. Kocahıdır Mahallesi’ndeki vatandaşların büyük bir ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Bağdan vatandaşlardan tam destek aldı.

Bağdan saat 20.00’da beraberinde AKP Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak ve çok sayıda partili ile birlikte ilk gezisini, Kocahıdr Mahallesi Kule bölgesinde bir kahvehanede başlattı. Burada tüm vatandaşlar ile tek tek selamlaşarak uzun züreli bir sohbet gerçekleştirdi. Gece boyunca Kocahıdır Mahallesi’nde bulunan dört kahvehaneyi gezen Bağdan, vatandaşların kendisine göstermiş olduğu ilgi ve destekten güç alarak, Kırklareli’nin makus talihini değiştireceğini söyledi.

Bağdan; “AKP’nin gücü sizlerin desteği ve benim kararlılığım ile bu iş bitmiştir“

Bağdan Kocahıdır Mahallesi’ndeki ilk kahvehanede gerçekleştirdiği konuşmasında “Biliyorsunuz 1999 yılında da buraya geldim, dedim ki ben sizin mahallenizin çocuğuyum. Yine de öyle. Ben Kocahıdır Mahalle’sinin çocuğuyum. Şöyle baktığım zaman hepinizi tanıyorum. Hepiniz de beni tanıyorsunuz. Benim gibi adamı bulabilir misiniz Allah aşkına söyleyin? 1999-2004 yıllarında Allah bize belediye başkanlığı nasip etti. O zor şartlarda elimizden geldiğince ilaçtır, paradır her türlü yardımı yapmaya gayret ettim, hepinize kapıları açtım. Biz dostu dost, kardeşi kardeş, abiyi abi biliriz. Hepinizle iyi kötü günlerimiz geçmiştir. Kim ne derse desin, bu sefer çok farklı bir Cengiz Başkan göreceksiniz. Çünkü bu sefer hükümette arkamızda. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’da arkamızda. Belediye’de bizde olursa, biz bu şehri uçurmaz mıyız soruyorum sizlere? Değerli arkadaşlarım, hepiniz biliyorsunuz 40 seneye yakındır, Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yaptım. Belediye Başkanlığı’da yaptım. Ama bugün ‘neden Ak Parti’den aday oldun?’ diyorsanız cevaplayayım. İktidar partisini arkasına almayan bir belediye hiç bir şey gerçekleştiremez. Bugünkü belediye’den hiçbir şey olmaz. 18 trilyon borç var. Zaten zayıf olan kaynaklar çarçur edilmiş. Bu şekilde belediye bırak yardımı, hizmet bile yapamaz. 3-4 ay sonra maaş bile ödeyemezler. Sayın Başbakanımız da, bizi özellikle Ankara’ya davet etti. ‘Gel Kırklareli’ni alalım, ne istiyorsanız Kırklareli için yapacağım’ dedi. Burada bir kardeşimi idare edemediler, hemen belediye’den attılar. Şimdi ben sizlere birşey söylüyorum, bu olay bitmiştir. Şuan zaten Ak Parti’nin bir gücü vardır, benimde sizlerle beraber bir gücüm var, iki güç birleşti bu işi bitirdik. Ben bu sefer bu mahalleyi tulum istiyorum arkadaşlar. Bende diyeyim ki benim mahallem aslan gibi arkamda durdu, bende aslan gibi arkanızda durmazsam namerdim.” dedi.

Bağdan’ın gerçekleştirdiği konuşmanın ardından kahvehanede bulunan vatandaşlar, yerel seçimlerde Cengiz Bağdan’a sonuna kadar destek vereceklerini, Kırklareli’nin böyle bir başkana ihtiyacı olduğunu söylediler. Bağdan ilk kahvehanede gerçekleştirdiği konuşmanın ardından alkışlar ve “anamız, babamız, Cengiz babamız” sloganları eşliğinde ilk kahvehaneden ayrıldı.

Bağdan “Bu mahalle’den tulum istiyorum”

Kocahıdır Mahallesi’ndeki ilk kahvehanede gerçekleşen ziyaretin ardından ikinci kahvehaneye geçen Cengiz Bağdan, burada da vatandaşların büyük bir desteği ile karşılandı. Alkış ve sloganlar eşliğinde ikinci kahvehaneye giren Bağdan; “40 gün gibi kısa bir süre sonra belediye başkanlığı seçimleri var. Bu sefer çok farklı geliyoruz. Direkt Başbakanı arkamıza alıp geliyoruz. Başbakanımız beni Ankara’ya çağırdı dedi ki; ‘gel şu Kırklareli’ni alalım bana borcumu ödetin. Ben yıllar önce Kırklareli’nde Il Müfettişliği yaptım. Daha sonra beni dört ay misafir ettiniz. Ama bana belediye’yi vermiyorsunuz ki bende sizlere olan borcumu ödeyim, Kırklareli’ne yatırım yapalım.’

Bende Kırklareli sevdalısı biri olarak dedim ki; ‘sayın Başbakanım biz bu işte varız, sadece belediyecilik açısından yatırımlar değil, ekonomik olarakta bu tarafa yatırımların kaydırılmasını istiyoruz. Çünkü bir sürü işsiz gencimiz, insanımız var. Bunlara hem iş verebilelim, hem ekonomik olarak kalkındırabilelim.’

Onun da sözünü aldıktan sonra, dedik ki biz Kırklareli’ni uçurmaya hazırız. Bizim kapımız sizin kapınız olacak, bazı haklar yenildi, o haklar yerine gelecek. Benim zamanımda belediye’de koruma mı vardı. Ama şimdi ne oldu? Belediye’nin girişinde korumalar var. Ama Belediyeyi aldığımızda ilk iş o korumaları kaldırmak olacak. Yeter ki bir olalım daha güçlü gelelim, bizimde Ankara’da söz hakkımız daha fazla olsun. Hepinizi seviyorum, hepinizden destek bekliyorum.” dedi.

Fazla dinlendik, çizmeleri giydik yollara çıktık, her şey Kırklareli için

Cengiz Bağdan ikinci kahvehanedeki sohbetinin ardından Kırklareli Şehitliği üzerinde bulunan Cafe Yavuz’a girerek, burada bulunan vatandaşlar ile biraraya geldi. Bağdan, 2004’ten 2009 yılına kadar fazla dinlendiğini dile getirerek; “Değerli arkadaşlarım 1999-2004 yılları arasında bana bir dönem belediye başkanlığı görevi yapmayı nasip eylediniz. Hepinize teşekkür ediyorum. 2004’te de dediniz ki ‘biraz dinlenmen gerekiyor başkan.’ Biz de o günden bu güne kadar yeterince dinlendik. Şimdi çizmeleri giydik tekrar yollara çıktık. Kırklareli, uzun yıllar süre gelen kuru inat yüzünden makus talihinden kurtulamamaktadır. Bu dönem çok farklı olacak çünkü, arkamızda Başbakanımız var. Bana kendisi; ‘siz hayal edin biz hayallerinizi gerçeğe çevirelim’ dedi. Arkadaşlar, gelin bu dönem particiliği bir kenara bırakalım ve Kırklareli’nin geleceği için çalışalım. Göreceksiniz bundan hepimiz yararlı çıkacağız. Eğer buraya yatırımlar gelirse, buraya hizmet gelirse, bu Cengiz Bağdan’a gelmeyecek mi, hepimize gelmeyecek mi? Kırklareli için hepinizden destek bekliyorum.” dedi. AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan Kocahıdır Mahallesi’nde girmiş olduğu üçüncü kahvehaneden de vatandaşların desteklerini alarak ayrıldı.

Vatandaşlara seslenen Bağdan  “gelin birlik olalım iktidarın metlerinden hep birlikte

faydalanalım” dedi

Kocahıdır Mahallesi Balabanbaba mevkiinde girmiş olduğu son kahvehane de vatandaşlar ile biraraya gelen Bağdan;

”Öncelikle bizim gençlerimize iş ve aş vermemiz lazım. Bunun için de sayın Başbakanımızdan Kırklareli’ne çok büyük yatırımlar alacağımızın sözünü aldık. Yapacağımız projeler ile Trakya’da tek olacağız. Şu an hazır halde yapılması beklenen 8 projemiz var. Hükümetimizin desteğini arkamıza alırsak, Kırklareli’ne çok büyük yatırımlar gelecektir.  Bunun için bu yerel seçimler Kırklareli’nin kaderini belirleyecektir. Böyle büyük bir fırsat daha elimize geçmez. Gelin bunu hep beraber değerlendirelim. Amacımız Kırklareli’ne ve bizden sonraki kuşaklara bir şeyler bırakabilmektir. Kayseri’yi görüyorsunuz. İktidar partisinden yıllardır belediye başkanı seçtiler. Kayseri şu anda Türkiye’nin hem şehircilik açısından, hem ekonomi açısından en gelişmiş illerinden bir tanesi. Bunun için gelin bu dönem birlik ve beraberlik içerisinde olalım, Kırklareli’ni layık olduğu konuma getirelim.” dedi.

Bağdan dördüncü kahvehanenin ardından Kocahıdır mahallesi’nden ayrıldı.