KİMSE ÇIKMAZSA BEN ADAYIM

Yaklaşan CHP ilçe Başkanlığı seçimleri, Babaeski'de ilçe başkanlığı adaylığı düşünenleri hareketlendirdi.

 

Özkan Başaran


Yerel seçimlerden önce görevden alınan CHP İlçe örgütünün disiplin kurulunda uyarı cezası almasına itiraz eden eski Babaeski CHP ilçe yönetimi geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek yüksek disiplin kurulunda kendileri savunmuşlardı.
Son gelen duyumlara göre eski Babaeski CHP ilçe yöneticileri aklanarak seçme seçilme haklarını elde etmiş oldular.
Ellerline resmi olarak ulaşmamasına rağmen, Ankara’dan şifa yen öğrendikleri duyumların önümüzdeki günlerde resmi belge ile kesinleşmesinden sonra, Babaeski CHP de siyaset yeni bir boyut kazanacak.
CHP de delege seçim takvimi de belli oldu. Kasım ayının ilk haftasından son haftasına kadar CHP üyeleri delegeleri belirleyecek bu delegeler de ilçe başkanını ve ilçe yönetimini seçecekler.
Bu hareketlenme bazı eski siyasileri de düşündürmeye başladı.
Halil İbrahim Gür, Gazetemize verdiği demeçte şöyle dedi, “CHP’nin kuruluşunda emeğim var, Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın ilk hareketi Babaeski’den başlattığı günlerde aktif rol oynadım,CHP de İlçe başkanlığı yaptım, Milletvekilliği adayı oldum, dün partiye gelenler hemen görev istiyorlar, tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olamaz,  mevcut CHP İlçe Başkanı İrfan Altınel  CHP Babaeski ilçe Başkanlığı adaylığını  açıkladı, eğer  onun karşısında ortak belirlenecek bir  İlçe Başkanı adayı çıkmaz ise ben eski bir CHP ilçe başkanı olarak , Babaeski CHP ilçe Başkanlığına Aday olmayı düşünüyorum” diyerek CHP Babaeski İlçe Başkanı İrfan Altınel’ den sonra adaylığını açıklayan ikinci CHP ‘li siyasetçi oldu.