"Kimsesiz olmak çok zor"

* AK parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam'ın eşi Nihal Sarıçam, ziyarette bulunduğu ve hiç kimsesi olmadığını öğrendiği iki ayağı tutmadığından sürünerek gezen 70 yaşındaki Bedriye Ece'nin hayat hikâyesini öğrenince hım kızdı, hem de duygulandı.


HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın eşi Nihal Sarıçam, AK Parti İl Teşkilatı’nın bayanları ile birlikte merkez ilçeye bağlı Erikler Köyü’ne gerçekleştirdiği ziyarette beraberindekiler ile birlikte duygulu anlar yaşadı.
Ramazan Ayı dolayısıyla yoksul, muhtaç ve kimsesiz kişilere ziyaretlerini sürdüren AK parti’nin bayanları Erikler Köyü’nde tek başına yaşayan 70 yaşındaki Bedriye Ece’yi de ziyarette bulundu. 2 oda bir mutfak, tavanı her an çökme tehlikesi içerisinde buluna ve bundan 6 yıl evvel geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı belden aşağısı tutmayarak sürünerek yaşama zorunda kalan Bedriye anneye yapılan ziyarette duygulu anlar yaşandı.
Bedriye Ece, 6 yıl evvel geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı gittiği yerde kendisine yapılan iğneler sonucunda belden aşağısının tutmamaya başladığını, giderek bacaklarını hissetmemeye başladığını ve en sonunda da yerde sürünerek yaşamını sürdürmek zorunda kaldığını yaşlı gözlerle anlattı. Eşinin bu durumuna üzülerek hastalığının ardından hayatını kaybettiğini belirten Bedriye Ece, çocuklarının b.ulunmamasından dolayı köy yerinde tek başına yaşamaya mahkum olduğunu ifade ederek, kendisi ile yatkından ilgilenen kız kardeşini de geçtiğimiz aylarda kaybetmenin derin acısını yaşadığını belirtti.
Evinin sapa yerde kalması dolayısıyla sesini duyanın olmadığını ve sesini duyuramayarak hayatını kaybedecek olmanın acısını içinde taşıdığını belirten, Bedriye Ece eşine ait köyde bulunan Kahveyi kiralayanlarında 2 senedir ne kira verdiğini ne de kahveyi boşalttığını belirtti. Yom üzerinde bulunan kahvenin boışaltılması durumunda burayı ev haleni getirmek istediğini belirten Bedriye Ece, bu konuda kendisini ziyarette bulunan başta Nihal Sarıçam olmak üzere herkesten yardım talebinde bulundu.
Nihal Sarıçam ve beraberindekiler Bedriye Ece’nin anlattıklarını yaşlı gözlerle dinlerlerken, kahveyi boşaltmayanlara kızdılar. Bedriye Ece’nin kimsesinin olmamasının bu durumları doğurduğunu belirterek gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade ettiler. (s)