Kirayı ödeyemedi sokağa attılar…

Edirne'nin Çavuşbey Mahallesi'nde oturan ve kirasını ödeyemediği için sokağa atılan aile nehir kenarına çadır kurdu. Borçları nedeniyle beyaz eşyalarını bakkala rehin bırakan aile 3 yaşındaki minik kızları ile birlikte Tunca Nehri'nin kenarına kurdukları çadırda yaşam savaşı veriyorlar.

Edirne'nin Çavuşbey Mahallesi'nde kirada oturan Niyazi Zımba, işlerinin ters gitmesi nedeniyle kirasını ödeyemez hale geldi. Esnafa da borçlanan Zımba Ailesi'ne son darbe ev sahibinden geldi. Ev sahibi tarafından evden atılan aile, borçları nedeniyle beyaz eşyalarını bakkala rehin bırakıp yanlarına aldıkları aldıkları kırık dökük bir kaç eşya ile Sarayiçi mevkiindeki Tunca Nehri'nin kenarına çadır kurup yaşamaya başladı. Dört gündür çadırda yaşayan aile yemek ihtiyacını ise
Kızılay'dan karşılıyor.
Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan baba Niyazi Zımba, "Bundan 7 ay öncesine kadar işlerimiz iyiydi evimiz vardı, önce işlerim ters gitti, arabamı satmak zorunda kaldım. Daha sonra kiraya çıktım. Bir müddet sonra kiramı ödeyemez duruma geldim, bakkala borçlandım. Daha sonra ev sahibim evden çıkardı, 4 gündür eşim Güler, 3 yaşındaki kızım Dilber ve 17 yaşındaki oğlum Erdem ile nehir kenarındaki çadırda yaşıyoruz. Yemeğimizi Kızılay karşılıyor. Burada hayat çok zor, elektrik yok, su yok, çok zor durumdayız. Geceleri ayaz oluyor üşüyoruz. Hayırseverlerden ve devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.
Çadırın hemen önüne kurduğu sobada çay demleyip ısınmaya çalışan Güler Zımba ise "Dört gündür bizim hayatımız burada geçiyor, herşeyimiz burası. Tuvaletimiz banyomuz hepsi burası. Geceleri havalar çok soğuk oluyor çocuklarımı yorgana, battaniye sarıp oturuyoruz. Korkudan uyuyamıyoruz bile. Evimizde herşeyiz vardı şimdi bu durumdayız" diye konuştu. (mhç)