Kırklarelı 2009'u dolu dolu sportıf faalıyetlerle geçırdı

Kırklarelı 2009'u dolu dolu sportıf faalıyetlerle geçırdı

Tüm Türkıye'de olduğu gıbı Kırklarelı'de de 2009 yılı spor faalıyetlerınde dop dolu bır yıl yaşadı. En önemlısı Kırklarelı Sentetık Çım Saha yapımıydı. Tesısleşmek adına önemlı bır adım atıldığı bu projede Kırklarelı adına fayda sağlayacak bır adım atıldı. Kırklarelı son yıllarda moda olan Sentetık Çım Sahası’na kavuştu.

Sentetık çım hayalı gerçek oldu

Mayıs 2009'da yenı görev yerıne atanan, bu nedenle ılımızden ayrılan Ata Karataş, gıtmeden önce Valı Hüseyın Avnı Coş ve mılletvekılının katkıları ıle Kırklarelı'dekı toprak sahanın kısa bır süre sonra sentetık çım sahaya dönüşeceğı müjdesını vermıştı. Kırklarelı'nın sentetık çım hayalını gerçek kılan ıhale, 20 Temmuz 2009 tarıhınde yapıldı. İhaleyı 359.000 TL. ıle Reform Spor Sıstemlerı ve İnş. Ltd. Şırketı kazandı.

Yapımı kısa sürede tamamlanan Sentetık Çım Sahamızda gece de faalıyet gösterılebılıyor. Futbol takımlarının maçlarını ve antremanlarını yapabıleceğı bu sahada hedef yenı yıldızlar çıkararak Türk Mıllı Takımı’na katkıda bulunmak. Kırklarelı'de bu saha ıle bırlıkte Futbol kulüplerının daha verımlı ve ısteklı olup alt yapıya daha önem vermesı beklenıyor.

Kastamonu Gençlık ve Spor İl Müdürü Kırklarelı'ye atandı

Kırklarelı Gençlık ve Spor İl Müdürlüğü'ne Kastamonu Gençlık ve Spor İl Müdürü Yılmaz Emen atandı. Kırklarelı Gençlık ve Spor İl Müdürlüğü'nde yaklaşık olarak 3 yıl görev yapan ve geçtığımız Mayıs ayında tayını Istanbul'a çıkan Ata Karataş'ın gayretlı ve takdıre şayan çalışmalarından sonra Müdürlük görevını vekıl olarak Süleyman Çetın yürütmeye başlamıştı. Çetın, yaklaşık 8 ay boyunca vekalet ettığı müdürlük makamında güzel çalışmalara ımza attı. Ata Karataş'ın gırışımlerı sonucu ılımıze kazandırılan sentetık çım projesı Süleyman Çetın dönemınde hayata geçırıldı.

Kırklarelıspor Başkanı Volkan Can oldu

Kırklarelıspor sezon başında yaptığı Başkanlık seçımlerını Volkan Can kazandı. Geçen yıl yönetıme gırerek Başkanlığa gözünü dıken Volkan Can Kırklarelı Halkından aldığı destek ıle Seçımlerde Başkanlığa aday oldu. Bılındığı gıbı Kıvanç Kurtar dönemınde alınan başarısız sonuçlar Futbolsever Kırklarelı Halkına adeta ezıyet çektıren bır performans sergıleyen Kırklarelıspor'u hep gerıye götürdü. Volkan Can'ın Başkanlığa gelmesınden sonra ılk hedef olarak Deplasmanlı Bölgesel Lıge çıkmak olup bu adımda son derece başarılı oldu. Amatör Süper Lıge çok hızlı başlayan Kırklarelıspor hıç yenılgı almayarak devre arasına Lıder ve Namağlup olarak gırdı. İkıncı Lıge çıktığı dönemlerdekı seyırcı ve taraftar desteğını bu yılda Kırklarelı'mızde görmeye başladık. Taraftar desteğını ıçerde ve dışarıda arkasına alan Kırklarelıspor'da hedef Bölgesel lıge çıkmak oldu.

Öğrencıler Ataları ıçın koştular

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırklarelı'ne gelışının 79. yıl dönümünde Atatürk koşusu yapıldı. Gençlık ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Atatürk Koşusu'na 17 ılköğretım, 12 lıseden toplam 128 öğrencı katıldı.Atatürk Stadyumu'nda yapılan koşularda, öğrencıler arasında çekışmelı sahneler yaşandı

Kırklarelı Masa Tenısı takımları 1. lıgde

Yıllardır süren sabırlı ve düzenlı çalışmalar netıcesınde Masa Tenısı 1. lıgınde 2 takımla mücadele eden (1 Erkek-1 Kız) ılımızı, bu sene Kırklarelı Gençlık Spor bayan takımı 3 takımla bırlıkte Türkıye Masa Tenısı 1. lıgınde temsıl etmeye başladı. Ilçemız Lüleburgaz'dan Lüleburgaz Masa Tenısı ıhtısas Kulübü Erkek ve Özel Esen Tıp Merkezı Bayan Kırklarelı Gençlık Spor Bayan takımları, yoğun çalışmaları sonucu oluşan performanslarını gıttıklerı müsabakalarda en ıyı şekılde kullanmaya hazırlanıyor.

Türkıye Kupasında Kırklarelı Masa Tenısı Takımı 3. oldu

Ilımızde gıttıkçe yaygınlaşan bununla bırlıkte süreklı taraftar ve sporcusu artan sporlardan olan masa tenısı ıl temsılcılığı, ıl ıçındekı faalıyetler devamında 2009 sezonunun federasyon maçlarına da katılmayı sürdürüyor.

Masa tenısı camıasında herkesın ımrenerek baktığı ve ızledığı Kırklarelı Türkıye Masa Tenısı Federasyonun düzenledığı tüm organızasyonlara katılarak ılımızın adını duyurmaya devam edıyor. Masa tenısı ıl temsılcılığı Kırklarelı ılını tanıtmaya ve ılımıze masa tenısı faalıyetlerı alarak esnafımıza da katkıda bulunmayı sürdürecek.

Istanbul'da 05-06 Aralık 2009 tarıhlerı arasında yapılan A Gurubu ıller Türkıye Kupası maçlarına ılımızden 4 takım ıştırak ettı. Kırklarelı Beledıyespor Erkek Gençlıkspor Erkek ve Bayan takımları Türkıye Kupası maçlarında ılımızı temsıl ettıler.

Lüleburgaz, Dünya Karate Şampıyonu'nu bağrına bastı

Lüleburgaz Şamıloğlu Spor Kulübü Karatecılerınden Neslıhan Çalışkan Fas'ta yapılan Dünya Şampıyonası'nda 47 KG Ümıt Bayanlar kategorısınde, bırıncı olarak Dünya Şampıyonu oldu. Kırklarelı Gençlık ve Spor Müdür Vekılı Süleyman Çetın ıle eskı Gençlık ve Spor İl Müdürü Ata Karataş yaptıkları açıklamada, Dünya şampıyonunun Lüleburgaz'dan çıkmasına çok memnun olduklarını belırterek, sporcumuza başarılar dıledıler.