Kırklareli 24 derslikli yeni bir İlköğretim Okulu Binası'na daha kavuşuyor

Hayırsever Bilal Yapıcı tarafından bağışlanan arsa üzerine yapımı planlanan 24 Derslikli İlköğretim Okulu Binası'nın temeli dün düzenlenen törenle atıldı. Yapımı tamamlanan binanın Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Fakülte binası olarak kullanılacağı ve daha sonra İlköğretim Okulu'na dönüştürüleceği belirtildi.

Kırklareli İl Özel İdaresi adına tahsisli merkez ilçe Hacı Zekeriya Mahallesi 430 ada, 94 parselde yapımı planlanan “24 Derslikli İlköğretim Okulu”nun Temeli dün saat 15.00’te düzenlenen tören ile atıldı. Temel atılan bina yapımı tamamlandıktan sonra Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Fakülte Binası olarak kullanıldıktan sonra, İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.
Düzenlenen törene; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet komisyonu Başkanı Hayri Üzel, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri, AK Parti İl Başkanı Ahmet İbrikçi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamit orakçı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak konuşma yapan Kırklareli Özel İdare Genel Sekreteri Raif Kelep açılışı yapılan yer ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“Kırklareli Üniversitemizin 2009/2010 eğitim öğretim yılında açmak zorunda olduğu 2 Fakülte Binası’na fiziksel mekan ihtiyacını çözmek için planlanmış bulunan binalarımız aynı zamanda Üniversitemizin kendi kampüsüne taşınmasından sonra hizmet vereceklerdir.
Bu binalarımızdan bir tanesi 18 derslikli okul olarak planlanmıştı. Bu okulumuz 31.12.2008 tarihinde yer teslimi yapılarak yılbaşından sonra inşaatına başlandı. Şu anda temel atma törenini yapacağımız 24 derslikli okulunda 13.03.2009 tarihinde sözleşmesi imzalandı, 23.03.2009 tarihinde de inşaatına fiilen başlanmış oldu. Bu gün temelini atacağımız bu okulumuzun yaklaşık maliyeti KDV dahil 809 bin 461 lira’dır. Bu okulumuzun tamamlanma tarihi Eylül ayının 14’ü, 18 derslikli okulumuzun tamamlanma tarihi ise Eylül ayı başıdır. Bunların her ikisinin tamamlanması da Üniversitemizin eğitim-ve öğretim sezonuna sağlanmış olacaktır.”
Kırklareli halkına hizmet etmekten son derece mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, vatandaşların kendisine devam et dediği sürece bu hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek şunları söyledi:
“Kırklareli halkına 7 yıldan beridir yapmış olduğumuz hizmetler son 20-25 yıl içerisinde yapılan hizmetlere tekabül edecek şekildedir. Yıllardır ihtiyacını ve eksikliğini hissettiğimiz birçok hizmeti Kırklareli halkı ile buluşturmak çok şükür ki bizlere nasip oldu. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İstediklerimiz, beklentilerimiz ve yapmak istediklerimiz bunun çok daha da üzerindedir.
Dünyada yaşanan büyük ekonomik krizlere rağmen ülkemizdeki ekonominin bundan fazla etkilenmemesi ama nispeten de olsa etkilenmiş olması elbette ki gönlümüzden geçen hizmetlerin tam layığı ile buraya yansıtılması noktasında bizleri tatmin etmemektedir. Tüm yaşanan bu sıkıntılara rağmen Kırklareli’ne bu büyük hizmetleri kazandırmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.
Üniversitemiz çok şükür kuruldu. Bunun kurulacağını hayal dahi edemeyenler vardı. Biz bunun altyapısının oluşturulması bakımından çok güzel adımlar attık. Parlamentomuzdan Kırklareli’mize Üniversite kurulması kanunu geçirmek çok şükür ki bize nasip oldu. Tabi iş bununla bitmiyor. Biz bununla işin bitmeyeceğini de önceden biliyorduk. Onun için Yağmur Duası’na çıkar gibi Üniversite Duası’na çıkanlara gelin bu boş işlerle vakit harcamayın, birer tuğla konun çünkü bir gün buraya Üniversite kurulduğunda bizim ilk önce tuğlaya, çimentoya ihtiyacımız olacak dedik. Onlar hala aynı yola devam ettiler ve elleri boş bir şekilde kenarda oturuyorlar.
Biz bu hizmetleri Kırklareli’ni çok önemsediğimiz için yapıyoruz, eğitimi çok önemsediğimiz için yapıyoruz. Bunların yanında Kırklareli’nin gelişmesi, çağdaş ve modern bir yer haline dönüşmesi için de bir çok projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bunlar bizi hem ilimiz hem ülkemiz adına fazlası ile memnun ediyor, ama hiçbir zaman sizlere yaptığımız bu hizmetleri yeterli bulmuyoruz. Bunların katlanarak devam etmesi için gayretlerimiz bugün olduğu gibi yarında devam edecek. Hemşerilerimiz bize devam et dediği müddetçe devam edecek. 
7 yıllık görev süremiz içerisinde ilimiz her alanda; tarımda, sağlıkta, eğitimde, bayındırlıkta, ulaştırmada tarihinde görmediği hizmetleri görmeye başladı. Bu hizmetlerimizin de insanlarımızı mutlu ettiğine inanıyoruz. Onların mutluluğu bizleri çok sevindiriyor. Bu hizmetlerin artarak devam etmesi noktasında da bütün çalışmalarımız devam ediyor.”
Kırklareli Valiliği olarak ilimizde eğitim alanında üzerlerine düşen her türlü görevi yaptıklarını belirten Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş şunları kaydetti:
 “Kırklareli’nde eğitim alanında her kesim gibi Valiliğimizde üzerine düşeni yapmaya çalışmaktadır. İlk olarak 15 trilyon lira değerindeki Kültür Merkezi binamızı Kültür Bakanlığımızın katkıları, Sayın Milletvekilimizin desteği ile Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsisini sağladık. Bu suretle Üniversitemizin öncelikle karargahının, merkezinin yeterli hale gelmesi, daha şimdiden etkinliklere toplantılara sahne olabilecek bir mekana kavuşmasını hep beraber gerçekleştirdik. Tabii ki bunlar yetmiyor, yeni kurulan Fakülte ve Yüksek Okullar için ihtiyaç duyulan binaları ne şekilde karşılarız diye çalışmaları başlattık. Geçen dönemki İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızın katkıları ile bu iki binanın yapımına karar verdik. Bu iki binanın yapımına süratli bir şekilde başladık. Birinin temelini attık, diğerinin temelini bugün atıyoruz. İnşallah bunları yeni eğitim-öğretim sezonunu başına yetiştirmeye azimli ve kararlıyız. Müteahhit arkadaşlarımızın bizleri bu konuda mağdur etmeyeceklerine, özellikle üniversitemize zarar vermeyeceklerini de temenni ediyoruz.
Tabiî ki binalar yeterli değil, içinde öğrenci ve öğretim üyesi olmazsa. Sayın Rektörümüzde Üniversitemize daha fazla bölüm açılması ve yeni kurulan Fakültelerin daha da gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarından dolayı Kırklareli kamuoyu adına Sayın Rektörümüze teşekkür etmek istiyorum. 
Diliyor ve temenni ediyoruz ki Üniversitemiz yeni kurulan Üniversiteler arasında en kısa zamanda seçkinleşerek güçlü bir üniversite olur. Bize bu arsayı bağışlayan Bilal Yapıcı’yı da saygı ile anıyorum. Bu binaların yapılmasında büyük katkısı olan Yapıcı Ailesi’ne de teşekkür ediyorum. Yapılan diğer binalar ile de buralarda eğitim ve öğretim verecek olan öğretim görevlilerinin ihtiyacını duyacağı Anaokulu ve Kreş ihtiyacı da giderilmiş olacak.”
Yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ühnal Başkurt hep birlikte makinenin butonuna basarak okul binasına ilk temeli attılar. Temel atımı öncesinde bir de kurban kesildi. (s)