Kırklareli adalet camiası bu yemekte buluştu

Kırklareli adalet camiası bu yemekte buluştu

Vali Hüseyin Avni Coş’un Aydın iline atanması dolayısıyla, değişik kuruluşların vermiş olduğu veda yemeklerine Çarşamba akşamı da devam edildi. Pazartesi gecesi Valilik personeli ve Salı gecesi Kırklareli’nin birçok makamı tarafından verilen yemeklerin ardından, geçtiğimiz Çarşamba akşamı bir veda yemeği de Kırklareli Barosu tarafından verildi.

Yemeğe Vali Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Uzel, Baro Başkanı Göksel Okumuş, Cumhuriyet Savcıları, avukatlar ve birçok baro üyesi iştirak etti.

Polisevi Yazlık Tesisleri havuz başında verilecek olan yemek, hava muhalefeti sebebiyle, yine bahçede yer alan VIP Salonda verildi. Saat 20:30’da başlayan yemek öncesi Vali Coş ve eşi, baro üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Ardından yemeğe geçildi.

Veda yemeğinin ilerleyen dakikalarında Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Uzel ve Baro Başkanı Göksel Okumuş tarafından Vali Coş’a, günün anlamına yönelik birer plaket ve hediye takdim edildi. Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci plaketi Vali Coş’a verirken “Adalet hizmetlerinin yürütülmesinde götermiş olduğunuz katkı ve desteklerin anısına” diyerek gecenin sürprizini yapmış oldu. Verilen hediye ve plaketlerden oldukça mutlu olan Vali Coş, yaptığı konuşmada böyle bir yemek tertiplemek lütfunda bulunan adalet camiasına teşekkürlerini sunarak şunları söyledi:

“Biz her zaman, her yerde, yargı, adalet ve hukukun önemini bilen bir şekilde ve bu hizmetlerin vatandaşa ulaştırılmasında bize bir görev ve katkı düşerse bunu en önemli görev sayan bir bilinçle hareket etmeye çalıştık. Ufak tefekte olsa bize düşen bir husus olursa, bu konuda olumlu, yapıcı bir tavır göstermemizi varlık sebebimiz olarak değerlendiriyorum. Onun ötesinde en önemlisi, sorun çıkarmamaya çalıştık. Çünkü kurumlar ve hizmetler arası ilişkilerde, ‘sen ben’ kavgasının temsil ettiğimiz devleti yıprattığını ben çok yerde, kendi idaremde olmasa da gördüğüm için biliyorum. Bu konularda her zaman yapıcı olmayı ilke edindim. Başlar başlamaz sayın Başsavcımızın benden fazla duyarlı olduğunu gördüm. Pek çok konuda kendisinden feyz aldığımı itiraf etmeliyim. Kendisini bir abi gibi sevip sayıyorum.

Hepimizin fani birer insan olarak, gelip geçici mekanlarda otursakta, şairin dediği gibi hoş bir seda bırakarak bulunduğumuz yerden ayrılmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Pek çok hizmetlerle, Kırklareli’nin onlarca yıllar alamadığı yatırımları, hükümetimizin sağladığı kaynakları yerinde ve iyi kullanarak gerçekleştirdik. Kırklareli’yi memleketimiz gibi bildik ve sevdik. Kırklareli’nin sorunlarına pek çok Kırklareli’liden daha fazla sahip çıktığımı biliyorum. Bu tavrım da beni gururlandıran bir durumdur. Pek çok Kırklareli’li aydın arkadaşımız, buranın meselelerine sahip çıkmazken, biz bu meseleleri her platformda, Ankara’da çeşitli kademelerde dile getirdik. Çözümü için uğraş verdik. Pek çoğunda da olumlu gelişmeler kaydettik. Bundan dolayı gururlu ve onurluyuz. Tabiiki hizmetlerimizde hukuka uygun davranmaya gayret ettik. Konjoktürel davranmama ilkesini benimsedik. ‘Bugün böyle icap ediyor’ demedik. Ne icap ediyorsa onu yaparak, attığımız imzayı 10 sene, 20 sene sonra da savunabilecek şekilde çalıştık. Bundan dolayı alnım açık ve huzurluyum. Arkamda bıraktığım ve bırakacağım herhangi bir olumsuz iş olmadığına inanıyorum. Bütün bu hizmetlerimizi yaparken kurumlar arası diyalogta da başta adliyemiz olmak üzere, mükemmel bir iletişim içerisinde hizmet ettik. Adalet camiasındaki arkadaşlarımızın yardım ve destekleriyle, onların bu konudaki fevkalade anlayışlarıyla, baromuzun saygıdeğer mensupları ve sayın başkanının katkılarıyla, yargı hizmetlerinin yürütülmesinde de gerçekten ilimizde örnek bir çalışma yapıldığını bildik, gördük ve bundan biz de mutlu olduk. Her ne kadar ayrı hizmetler gibi olsa da, ister istemez aynı ilde bu hizmetlerin bazen kesiştiği, bazen görüş alışverişinde bulunmak gerektiği, bazen idari bir işlemin yargısal bir mahiyet kazandığı durumlar da kaçınılmaz oluyor. Bütün bunlar da değerli yargı mensuplarımızın bize ciddi katkıları oldu. Ben Cumhuriyet Başsavcım, Adalet Komisyonu Başkanım ve Baro Başkanımın şahsında adalet camiasının bütün mensuplarına teşekkür ediyorum.”

Aydın’da kapısının, gönlünün ardına kadar açık olduğunu ifade eden Vali Coş, “Sizleri orada misafir etmekten bahtiyar oluruz” dedi. Bunun 14. ataması olduğunu belirten Vali Coş; “Biz bu tür ayrılmalara, yeni iklimlere doğru yol almaya alıştık. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerken, burada çalışma sürem boyunca bana gösterdiğiniz ve belki de layık olmadığıma inandığım teveccühünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum, sağolun varolun.” diyerek duygulu cümlelerle konuşmasını sonlandırdı. Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci’de bu konuşmanın ardından kısa bir açıklama yaparak, adalet sarayının yapılmasıyla ilgili ve cezaevi ile ilgili arsa arayışlarında Vali Coş’un çözüme ulaştıracak katkılarda bulunduğunu ve özellikle cezaevi ile ilgili tüm taleplerin geri çevrilmeden yerine getirildiğini söyledi. Yemek, yapılan meyve ikramı ve sohbetlerin ardından sona erdi.