Kırklareli ADD tarihi ve turistik mekânlarımızı gezdirecek

Kırklareli ADD tarihi ve turistik mekânlarımızı gezdirecek

Kırklareli Atatürkçü Düşünce Derneği önümüzdeki Pazar günü ilimizin tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenliyor. 16 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlik çerçevesinde Aşağıpınar ve Kanlıgeçit kazı alanları ile Dupnisa Mağarası’nın gezileceği belirtildi. Dernek çatısı altında yeni oluşumu başlayan gençlik kollarının yaşadıkları çevre hakkında bilgilendirilmesi ve Il dışından gelen diğer ADD şubelerine tarihi ve turistik mekanlarımızın tanıtılması amacının güdüldüğü etkinliğe katılacaklar arasında; 

Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve aileleri, Dünyaca ünlü keman virtiözümüz Nedim Nalbantoğlu ailesi ve yurtdışından gelen müzisyen konuklarıyla, yerel müzisyenler, Kırklareli Sanatseverler Derneği Başkanı Hakan Konyar ve üyeleri, Kırklareli ÇYDD üyeleri, Kırklareli, Edirne, Hayrabolu, Babaeski ve Vize ADD gruplarının yer alacağı bildirildi.

Kırklareli ADD Başkanı Nuriye Üstündağ ilkini gerçekleştirdikleri etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ”Biz gençlik kollarımızı yeni kurduk. Gençlerimizin önermesi üzerine Dupnisa Mağarası ve Aşağıpınar kazı alanını gezeceğiz. Babaeski ve Edirne ADD şubesi Kırklareli’ne gelecek. Pazar sabahı saat 10:00’da önce kazı alanlarını gezeceğiz. Trakya genelinden bizlere katılacak olan Vize ve Hayrabolu ADD grupları ile Dupnisa Mağarası’nda buluşacağız. Bu etkinlik vesilesi ile önümüzdeki yıllardaki ADD gençlik kamplarının da mayası atılmış olacak. Trakya’daki gençlik kamplarının bundan sonraki yıllarda Dupnisa’da yapılması planlanıyor.

Pazar günü saat 10:00’da ilk olarak Avrupa’nın ilk yerleşim ve tarım yapılan yeri olan Aşağıpınar ve Kanlıgeçit kazı alanlarını kazı sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Özdoğan eşliğinde gezeceğiz. Burada Mehmet Bey tarafından kazı alanları hakkında bilgiler alacağız. Bu kapsamda bugün gezi yapacağımız kazı alanlarına bir ön gezi düzenledik. Kazı alanlarının gezilmesindeki amaç genç kesimlere tanıtmak ve kazılara dikkat çekmektir. Ayrıca Trakya ve Türkiye’de yeni yeni tanınan Dupnisa Mağarası’nın tanıtımı ve bu vesileyle gençlerin kaynaşmalarını hedefliyoruz.

Katılımcılar yiyecek ve içeceklerini kendileri getirip paylaşacak. Aynı zamanda imece usülü ile piknik yapacağız. Bu arada tüm Kırklareli’deki gençleri ve kendini genç hissedenleri etkinliğimize katılmaya ve derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.” dedi.