Kırklareli Adliyesi 27 zabıt katibi ve 80 İnfaz Koruma memuru alacak

Kırklareli Adliyesi 27 zabıt katibi ve 80 İnfaz Koruma memuru alacak

Kırklareli Adliyesi, Il ve ilçe adliyelerinde görev yapmak üzere; 27 zabıt katibi ve 80 Infaz Koruma Memuru alımı yapılacağına dair duyuruda bulundu.

18 Haziran tarihinde sona erecek Zabıt Katipliği için başvuru koşulları şöyle;

- Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve sözlü sınava, 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS-2008), lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecek.

- Ilk defa atanacaklar için 35 yaşını bitirmemiş olmak,

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan veya örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecek.) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup,  en son başvuru tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

- Meslek liselerinde okutulan ve Bakanlıkça tüm komisyonlara gönderilmiş olan daktilografi ders kitabından seçilip yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile (ilgilinin tercihine göre F ya da Q klavye kullanılabilecek) üç dakikada yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan en az doksan kelime yazmak.

- Başvurular 4 Haziran 2009 Perşembe günü başlayıp, 18 Haziran 2009 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona erecek. Sınav ise 21 Haziran tarihinde, saat 09.00’da Kırklareli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilecek. Sınavın ardından Kırklareli Merkez’e; 5, Lüleburgaz ilçesine; 13, Babaeski ilçesine; 3, Vize ilçesine; 2, ve Demirköy ilçesine; 1 kişi olmak üzere, toplam 27 zabıt katibi alınacak.

Infaz Koruma Memurluğu’na ise 80 kişi alınacak

Kırklareli Adliyesi’nden yapılan bir diğer açıklamaya göre sözleşmeli personel kapsamında Infaz Koruma Memurluğu’na da alım yapılacağı bildirildi. Buna göre; Kırklareli Merkez’e; 20 kişi, Vize ilçesine; 30 kişi (3 kişi bayan) ve Pınarhisar ilçesine; 30 kişilik (3 kişi bayan) personel alımı yapılacak.

Adaylarda KPSS-2008’den en az 70 puan almış olma şartı aranıyor. Ayrıca başvuru yapacakların 18 yaşından gün almış ve 30 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Erkeklerde 1.70 cm’den, bayanlarda ise 1.60 cm’den az boy uzunluğu olmaması şartı da, duyuruda yer alıyor. 24 Haziran’da başlayacak başvuruların ardından, adaylar 14-15-16 Temmuz tarihlerinde, sınavlara girecekler.

Ayrıntılı bilgi için ilimiz Adliyesi Adalet Komisyonu Yazı Işleri Müdürlüğü’ne başvurulabilir.