Kırklareli AK Parti Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı 24 Kasım Öğretmen günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı

Kırklareli AK Parti Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı 24 Kasım Öğretmen günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı

Orakçı mesajında şunları kaydetti; "Sizler aydınlığın simgesi, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Bireylerin yetişmesinde büyük rol üstlenen ve bizleri geleceğe hazırlayan fedakarca çalışan vatan sevdalısı kahramanlarımızsınız.

Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsuru yaşamsal bir öneme sahiptir. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değildir. O aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tahin eden stratejik bir değerdir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir.

Bilgi çağını yaşadığımız bu günlerde ülkemizin eğitim kadrosuna manevi borcumuz bulunmaktadır.

Bu bağlamda öğretmenlerimiz ile birlikte geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin iyi yetişmeleri ve diğer gelişmiş ulusların insanlarıyla rekabet edebilecek konuma gelebilmeleri için eğitim alanında alınabilecek çok uzun bir yol bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutluyor, başta Başöğretmen Büyük Önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, siz değerli öğretmenlerimizi sevgiyle selamlıyorum."