"Kırklareli artık ‘Kırklareli' için birleşmelidir"

'Kırklareli artık ‘Kırklareli' için birleşmelidir'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan yerel seçim çalışmalarına hızlı başladı. Bağdan dün akşam Akalar Mahallesi’nde dört kıraathaneyi ziyaret ederek, vatandaşlardan destek istedi. Bağdan; “Inadı bırakalım, particiliği bırakalım, gelin birlik olalım” çağrısında bulunurken, kendisi hakkında “Yayla Mahallesi gibi bölgelerde yalnız gezmeye korkuyor” şeklinde hitap eden CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek için de “Gel bir gece beraber sabahlayalım bu mahallelerde. Bakalım kim korkuyor” cevabını verdi.

“Önce iş, sonra hizmet”

AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan dün akşam saat 20.00’de sırasıyla; Söğütlük, Akbacı, Dörtyol ve Çamlık altı kahvehanelerini ziyaret etti. Vatandaşla bir araya gelen Bağdan yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Bağdan’ın yanı sıra AKP Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak, Gençlik kolları üyeleri ve bazı teşkilat mensupları katılım gösterdi.

Gittiği her yerde yoğun sevgi seli ile karşılanan Bağdan, kıraathaneyi dolduran vatandaşlara büyük bir coşkuyla seslendi ve birlik çağrısında bulundu.

Bağdan konuşmasına şöyle başladı;

“Bazılarınız benim neden 40 yıllık partimden vazgeçip, AKP’ye geçtiğimi merak edebilirler. Ben Başbakanımızla görüşmem esnasında, kendisi bana “Ben Kırklareli’ni istiyorum. Kırklareli’ne benim borcum var” dedi. Kırklareli’nde bugüne kadar yapılmadıkları yapmak için, Kırklareli’nin sadece şehircilik planlaması üzerine değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmasında da faydalı olabilecek yatırımların da bu tarafa kaydırılacağı sözünü aldık.

Çünkü önce iş lazım bize. Bugün ilimizde her evde bir işsiz var. Gençlerimiz işsiz geziyor sokaklarda. Işte hükümetimizin de desteğini alırsak, buraya yatırım yağar, işsizlerimiz de iş bulur, aileler huzura kavuşur. Çoğunuz bilmiyorsunuz; bugün Organize Sanayi Bölgesi tam 4 kat büyütüldü. Bu ne demek? Buraya akın akın fabrika gelecek demek. Peki nasıl olacak? Kuru inadı bırakırsak olacak. 

Kırklareli’ni hepimiz seviyoruz. Ama ne yazık ki; Kırklareli, güzel insanlarına layık bir hale getirilemedi. Çeşitli sebeplerden dolayı, siyasi çekişmelerden dolayı, “senin partin, benim partim”, “senin adayın, benim adayım” kavgaları yüzünden, Kırklareli maalesef bir adım ileri gitmediği gibi daha çok geriye gitti. Şu anda Kırklareli Belediyesi’nin borcu 18 milyon TL’nin üzerindedir. Ve bunun 4 milyon TL’si faiz ile bankadan çekilmiştir. Zaten geçici bütçesi 20 milyon TL olan bir belediyenin, bütçesi kadar borcu var.

Başbakanımızın taahhütü var; “Gel, Kırklareli’ni beraber uçuralım” dedi bana. Başbakanımızın verdiği sözlerin arkasında durduğunu zaten biliyoruz, ona güveniyoruz. Ben de; “Sayın Başbakanım Kırklareli halkı zaten beni ‘Kırklareli Sevdalısı’ olarak bilir. Eğer Kırklareli’ne bir çivi çakılacaksa ben bunda varım” dedim.

“Hükümeti arkamıza  alınca, Kırklareli’nin kaderi değişecek”

Eğer inadı bırakırsak, çekişmeyi de bırakırsak, hükümeti de arkamıza alarak Kırklareli’nin kaderini değiştirebiliriz. Beni hepiniz tanıyorsunuz. Ben üçlü koalisyon iktidarında Belediye Başkanlığı yaptım ve Kırklareli’ne 3 milyon TL hibe kazandırdım. O dönemde partim koalisyon ortağıydı. Eğer bizi şu anda iktidar partisindeyken seçerseniz, biz bu Kırklareli’ni gerçekten uçururuz. Ben Kırklareli’de Belediye Başkanlığı yaptığım dönemlerde her işimizi kendi imkanlarımızla yaptık. Ama şimdi bir nimet var önümüzde. Inadı bırakalım, hükümetin nimetlerinden faydalanalım.

Görüyorsunuz; benim yaptığım su şebekesini temizleyemediler bile. Vatandaşımız çeşmeden su içemez hale geldi. Kırklareli daha da kötüye gidiyor. Bu yüzden gelin birleşelim. Gelin, hep beraber birlik olalım. Kırklareli’nin bu talihini artık değiştirelim.”

Pazarcı esnafına müjde

AKP Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan konuşması esnasında, pazarcı esnafına da müjdeyi verdi. Bağdan; “Yeni bir proje yaptım. 5-6 gün içerisinde elimde olacak. Trakya’da eşi benzeri olmayan bir pazar yeri yapacağım. Ve pazarcı esnafımızdan da 1 lira para almadan bu projeyi hayata geçireceğim” diyerek müjdeyi verdi.

Bağdan’dan Dibek’e davet

Cengiz Bağdan konuşması esnasında CHP kanadına da yüklendi. Bağdan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan için; “Her ortamda, her platformda kendisi ile yü yüze gelip, açıkça konuşmaya hazırım” derken, kendisi için “Yayla Mahallesi’nde gezmeye korkuyor” diyen CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek için ise; “Gel bir gece beraber sabahlayalım bu mahallelerde. Bakalım kim korkuyor?” şeklinde çağrıda bulundu. Bağdan; “Artık bu isimlerle diyaloga da girmek istemiyorum. Çünkü benim üzerimden prim yapmaya çalışıyorlar” ifadesini de sözlerine ekledi.

Bağdan gezdiği tüm mekânları dolduran vatandaşlardan, büyük bir ilgi gördü, büyük bir destek aldı.