Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi'nden "Hoşgeldin yeni gün" şenliği

Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi'nden 'Hoşgeldin yeni gün' şenliği

Dün ilimiz Atatürk Anadolu Lisesi’nde saat 14.30’da başlayan ikinici geleneksel nevruz kutlamasına 46 Öğretmen 600 öğrenci katıldı. Nazmi Gümüşoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla start verilen nevruz kutlamaları okul yönetiminin yapmış olduğu program ile devam etti. Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Ramazan Oruç; “Nevruz; hepiniz biliyorsunuz ki yeni güne “merhaba” demek. Bizler de bu yıl ikinci olarak düzenlediğimiz yeni gün şenliğimizde siz okulumuz öğrencilerine gönüllerince eğlenecekleri bir gün armağan ettik. Umarım ki beğenirsiniz, hepinize iyi eğlenceler dileklerimi sunuyorum” dedi.

Nevruzun olmazsa olmazı nevruz ateşi

Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Ramazan Oruç’un konuşmasının ardından geleneksel nevruz ateşi tüm öğrenci ve öğretmenler eşliğinde yakılarak, üzerinden atlanıldı. Kim bilir belki de ne dilekler ve temenniler geçirdiler içlerinden...

Kız öğrencilerden hamur işleri

Tüm sınıflar kendi arkadaş grupları ve sınıf öğretmenleri ile birlikte evlerinde hazırlamış oldukları birbirden güzel çeşitli yiyecekleri okulun bahçesinde kurulu masalarda yiyerek, nevruz pikniklerini gerçekleştirdiler.

Süheyla Solak ve Uğur Özdilek’ten unutulmaz konser

Yenilen ve içilen yiyeceklerin, içeceklerin ardından Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Süheyla Solak Rumeli Türküleri ile birlikte güne damgasını vurdu. Öğrenciler Rumeli Türküleri eşliğinde halaylar çekerek Müzik Öğretmenleri’nin söylediği türkülere eşlik ettiler. Büyük bir coşku içinde bir an olsun yerinde duramayan öğrenciler doyısıya eğlenerek gönüllerince bir gün geçirdiler.

Derslerin ve yaklaşan ÖSS sınav stresini bir nebze olsun üzerlerinden atan öğrenciler, bir dakika bile yerlerinde duramadılar. Uğur Özdilek ve Grubu’nun şarkıları ile çoşkulu dakikalar geçiren öğrenciler ilkbaharın gelişini müjdeleyen nevruz kutlamasında nevruza “hoş geldin” dediler.

Aylin Çevik’ten tüm okul arkadaşlarına birbirinden güzel türküler

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi olan Aylin Çevik, yeni güne merhaba okul nevruz şenliğinde arkadaşlarına birbirinden güzel türküleri sazı ile çalıp söyledi. Hep bir ağızdan Aylin’e eşlik eden öğrenciler de türkülerin büyüleyen ezgilerine kendilerini kaptırdılar.

Beden Eğitimi Öğretmeni Oktay Küçükgenç yönetiminde mini yarışamalar düzenlendi

Müzik etkinliklerinin ardından Atatürk Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Oktay Küçükgenç yönetiminde mini yarışmalar düzenlendi. Ilk olarak kaşıkla yumurta taşıma yarışmasının düzenlendiği mini yarışmalarda, öğrenciler kıyasıya bir çekişme sergilediler. Daha sonra çuval yarışmasında yarışan öğrencilere sınıf arkadaşlarından tam destekli tezahüratlar geldi. Son olarak halat çekme yarışması yapılarak mini yarışmalara son verildi.

Yarışmalarda birinci gelen öğrencilere günün anısına komisyon üyeleri Mehmet Şahin, Tülay Ünlüler, Ayfer Karakuş, Ümit Dalgan Demet Kutun, S.Berkcan Gönüldaş, Aylin Çevik tarafından 1 adet altın, 2 adet yabancı dil elektronik 5 dilde sözlük, Trigonometrik hesap makinası, 75 TL’lik kalem seti, 2 adet  Cd albüm, 2 adet albüm, 2 adet defter (Hesap Makinalı), 5 adet CD, ayrıca yarışma birincilerine piknik sepetleri hediye edildi.