Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu yine farkını ortaya koydu

Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu yine farkını ortaya koydu

Geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca, Kırklareli'nde kulüpler arası halk oyunları yarışması gerçekleştirildi. Il Merkezi ve İlçelerimizden de katılımın olduğu yarışmada, yöresel ezgiler eşliğinde muhteşem bir dans gösterisi düzenlendi. Yarışmada Kırklareli Atatürk Ilköğretim Okulu yine farkını ortaya koydu.

Kapalı Spor Salonu’nda büyük coşku

Halk Oyunları Il Temsilcisi Hayati Gürer önderliğinde; Yalçın Urtekin, Neşet Keskin, Cengiz Mesoğlu, Levent Işcen, Nedim Yalnız, Erkan Saitoğlu gibi hakemlerin yönetiminde gerçekleşen yarışma büyük bir heyacan ve coşkuya sahne oldu.

Kırklareli Atatürk Spor Salonu'nda, saat 13.00’de başlayan yarışma saygı duruşunda bulunulması ve Istiklal Marşı'nın okunmasıyla açıldı. Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürü Ata Karataş yaptığı konuşmasında, halk oyunlarının yaşatılması gerektiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm kurumlara başarılar diledi.

Miniklerin gösterisi keyifle izlendi

Açılış seramonisi ile Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş’ın konuşmasının ardından Lüleburgaz Tikveşli Kültür ve Halk Oyunları Spor Kulübü Derneği’nin minik öğrencileri, yarışmanın stresini atmak adına oldukça keyifli bir gösteri düzenlediler. Diyarbakır yöresine ait sergiledikleri gösteri ile büyük alkış alan minikler, geleceğin profesyonel halk oyunları ekibi olacaklarını da şimdiden ispatladılar.

Bu özel gösterinin ardından, yarışmaya geçildi. Yarışma; gençler geleneksel dalı, büyükler geleneksel dalı, minikler stilize dalı, yıldızlar stilize dalı, gençler stilize dalı ve büyükler stilize dalı kategorilerinde gerçekleştirildi.

Kulüpler arasında kıyasıya mücadele

Yarışmaya katılım gösteren kulüpler ise şöyle; Yıldırımspor Kulübü, Kırklareli Anadolu Lisesi, Kırklareli Gençlik Merkezi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Kırklareli Atatürk Ilköğretim Okulu Spor Kulübü ve Lüleburgaz Tikveşli Kültür ve Halk Oyunları Spor Kulübü Derneği.

Yarışmada tüm ekipleri kıyasıya bir mücadele vererek, hatasız bir şekilde oyunlarını sergilemeye çalıştılar. Her kategoride, aynı heyecanın yaşadığı gösterilerde, setirci katılımı da büyük oldu. Gerek yarışmacıların aileleri, gerekse halk oyunu sever vatandaşlarımız Atatürk kapalı Spor Salonu’nu tıka basa doldurarak, bu muhteşem organizasyonu izleme imkanı buldular.

Işte sonuçlar

Yarışma sonunda yapılan değerlendirmede, gençler geleneksel dalda; Kırklareli Gençlik Merkezi Spor Kulübü birinci, büyükler geleneksel dalda; Pınarhisar Spor Kulübü birinci, Anadolu Lisesi Spor Kulübü ikinci, minikler stilizede; Lüleburgaz Tikveşli Spor Kulübü birinci, yıldızlar stilizede Kırklareli Atatürk Ilköğretim Okulu Spor Kulübü birinci, gençler stilizede; Kırklareli Atatürk Ilköğretim Okulu Spor Kulübü birinci ve büyükler stilizede; Lüleburgaz Yıldırım Spor Kulübü birinci, Lüleburgaz Tikveşli Kültür ve Halk Oyunları Spor Kulübü Derneği ikinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini; Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş, Kırklareli Gençlik Merkezi Spor Uzmanı Deniz Poyraz, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Istanbul Il Temsilcisi Nesrin Zibil, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Kazım Adıgüzel ve Halk Oyunları Federasyonu Kırklareli Il temsilcisi Hayati Gürer verdi.  Bu yarışmada kategorilerinde birinci olan halk oyunları ekipleri, mayıs ayının ilk haftasında Istanbul'da yapılacak bölge finallerinde Kırklareli'ni temsil edecek.