Kırklareli Balkan Ressamları Sergisi açıldı

Kırklareli Balkan Ressamları Sergisi açıldı

Trakyalılar Vakfı’nın girişimleri ile düzenlenen Balkan Kültür Sanat Şöleni dün resim sergisi açılışı ile başladı. Kültür Bakanlığı, Kırklareli Valiliği, Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen resim sergisi, 30 Haziran Salı günü Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda açıldı.

Kırklareli Balkan Ressamları Resim Sergisi’nin açılışına; Merkez Valisi ve Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı Ayhan Çevik, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Vali Yardımcıları Zeki Koçberber, Abdurrahman Inan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Il Çevre ve Orman Müdürü Osman Çakmak, Kültür ve Turizm Il Müdür Vekili Naci Gürbüz, Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Süleyman Çetin, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Özer Özyılmaz, Il Genel Meclisi Üyeleri M. Tuna Soykan, Aydın Karakoç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, Ressamlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide resimleri ile yer alan Ressamlar’dan Bulgaristanlı Kamber Kamber, Reyhan Durmuş, Kosova’dan Ethem Baymak, Batı Trakya’dan Fevzi Ali, Aynur Açıkgöz, Orhan Gazi Binboğa ve Kırklareli’yi temsilen de Nuriye Üstündağ açılışta hazır bulundu.

Saat 16:00’da Merkez Valisi Ayhan Çevik, Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın açılışını yaptığı sergide, Merkez Valisi ve Trakyalılar Vakfı Genel Başkanı Ayhan Çevik yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti; ”Kırklareli Vilayeti’nde açılan Balkan Ressamları Sergisi’ni, Balkan ülkelerine mensup ressamlarımızın sergisini açarak başlıyoruz. Akşam da konserimiz var. Ilgilerinize teşekkür ediyoruz. Ressamlarımıza da sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi”

Çevik konuşmasının ardından serginin gezilmesine geçildi. Çok sayıda yağlı boya eserinin resim sanatı ile buluştuğu sergide soyut çalışmaların yanı sıra Balkanlar’dan da kesitler sunulması gözlerden kaçmadı.

Sergiyi ressamlar eşliğinde gezerek bilgiler alan hazirun, ortaya çıkan eserleri çok beğendiklerini belirttiler. Program daha sonra sergiye eserleri ile katılan ressamlara, plaketlerinin verilmesi ile devam etti. Plaketlerin verilmesi ile ressamlar ve protokol birlikte hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sergi verilen koktyeyl ile sürdü.

Balkan Kültür Sanat Şöleni, akşamda Vilayet Meydanı’nda Balkan Ülkeleri Halk Oyunları Gösterisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları’nın verdiği konser ile sürdü.