Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Tülay Peker Başkanlığında Belediye Başkanı'na teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Tülay Peker Başkanlığında Belediye Başkanı'na teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Tülay Peker, Başkan Yardımcısı Ayşegül Tüzel, Üyeler Çiğdem Öntufan, Dilek Köse, Dider Albayrak’ın bulunduğu komisyon Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Cavit  Çağlayan’ın 5 yıl içinde Kadın ve Çocuk Sığınma Evi açacağı sözü verdiği için desteklerinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundular.

Başkan Tülay Peker Komisyon olarak Kırklareli’nde Kadın ve Çocuk Sığınma Evi’ne büyük bir ihtiyaç olduğunu dile getirirken bir hukukçu olarak desteklerinden dolayı belediye başkanına teşekkürlerini sundu.

Ilimizde kadın ve çocuklar’ın sığınabileceği bir yerin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Peker, Baromuzun bünyesinde Kırklarelilileri ilgilendiren iki dernek bulunmaktadır. Bunlardan birtanesi hukuksal alanda ücretsiz avukat tayini hizmeti veren derneğimiz ile aile hukuku hakkında danışmanlık yapan Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu.

Ihtiyacı olan herkesin bu hizmetlerden yararlanabileceğinin üzerine vurgu yaptı. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın Hukuksal sürecin ne kadar sancılı süreç olduğunu bildiğini ve yapmış olduğu desteklere minnet duyduklarını sözlerine ekledi.

Ziyaretten oldukça memmun olduğunu dile getiren Çasğlayan’da Belediye olarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını, fakat bu derneğin başka kurumlarla müşterek olarak sürdürülebileceğini söyledi. Böyle bir sığınma evinin mali külfetinin çok olduğunu ifade ederken biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz sözünü tekrar etti.

Iyi niyet temennileriyle Belediyeden ayrılan Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Tülay Peker böyle bir işletmenin ilimizde sürekliliği için desteklerin devamlı olması gerektini de sözlerine ekledi.