Kırklareli Bayan Masa Tenisi Takımı Marmara Bölge Şampiyonu oldu

Kırklareli Bayan Masa Tenisi Takımı Marmara Bölge Şampiyonu oldu

Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanlığı’nca 2009-2010 faaliyet programında yer alan ve Yalova’da 16- 17 Ocak 2010 tarihlerinde yapılan A Grubu Iller Yıldızlar Masa Tenisi Şampiyonası’na 3 bayan 3 erkek takımı ile katılan Kırklareli Masa Tenisi Takımı özellikle bayanlarda istediğini fazlasıyla aldı. Bu turnuvada Ilimizi Bayanlarda Gençlikspor ve Tikveşlispor, Erkeklerde ise Gençlikspor, Belediyespor ve Tikveşlispor temsil etti.

Yıldızlar müsabakalarında ilimizi temsil eden takımlarımız ilk 16’ya girerek beklenenin üzerinde bir performans sergilediler. 25 erkek 22 bayan takımının katıldığı ve erkeklerde ve bayanlarda ilk 9’a giren takımların Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecekleri bu şampiyonada Kırklareli’nin bayan takımı ve minik sporculardan oluşan Gençlikspor A grubu iller şampiyonu olarak ilimizin haklı gururu oldu.

Masa Tenisi Il Temsilcisi ve Antrenör Soner Polat turnuvayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Yıldızlar A grubu iller masa tenisi şampiyonasında şampiyon olan takımımızın tüm sporcuları halen minikler kategorisinde yarışmaktadırlar. Dolayısıyla yıldızlar kategorisinde şampiyon olmaları bizim için çok büyük bir başarı, sporcularımızın da geldikleri nokta itibari ile çok önemlidir.  Bu da masa tenisinin ilimizde hangi noktaya geldiğinin çok bariz bir göstergesidir. Ilimize bu başarıyı getiren kızlarımız 1. olan Gençlikspor takımından Damla Üzel, Aysu Aygün, Merve Kanbir, Seda Binici’yi ilimizi en iyi şekilde temsil ettikleri için ve bu başarıda pay sahibi oldukları için il temsilciliği olarak tebrik ediyor, başarılarının Türkiye Şampiyonası’nda artarak sürmesini diliyoruz. Bu takımlarda oynayan Damla Üzel, Merve Kanbir, Seda Binici ve Aysu Aygün Minik kategorisinde olmalarına rağmen Yıldızlar gibi güçlü bir grupta başarı ile mücadele ederek kendilerini masa tenisi camiasına kanıtlamışlardır.

Turnuvaya katılan erkek takımlarımız ellerinden geleni yapmalarına rağmen gruptan çıkamamışlardır. Takım kaptanımız Damla Üzel Turnuva boyunca oynamış olduğu tüm karşılaşmaları kazanarak da ayrı bir başarıya imza atmıştır. 2009- 2010 sezonu başlangıcında yapılan tüm A grubu iller müsabakalarına katılan takımlarımızdan bayan takımlarımız; bu müsabakaların tamamında dereceye girerek çok iyi bir performans sergilemişlerdir. Minikler ve Yıldızlarda şampiyon, Gençlerde 2.’ci, Türkiye Kupası’nda ise 3. olarak müthiş bir performans göstermişlerdir.

Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında roket rolü üstlenerek ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir. Buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadırlar.

Sporumuza pin pon deyip geçmeyen, masa tenisine kahve oyunuymuş gibi bakmayan, bizi ve başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan Sayın Valimiz Cengiz Aydoğdu’ya, Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan’a, Il Müdürümüz Sayın Yılmaz Emen’e, Spor Şube Müdürümüz Sayın Dinçer Koşucu’ya Şube Müdürlerimiz Sayın Süleyman Çetin ve Metin Delmecioğlu’na ve tüm G.S.I.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, Kırklareli halkının tamamını Masa Tenisi Turnuvalarımızda sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz” dedi.