Kırklareli BBP Projelerini tanıttı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı Nedim Çetin gazetemizi ziyaret ederek projelerini tanıttı.

BBP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Nedim Çetin ve Belediye Meclis Üyesi Adayları Murat Kutun, İsmail Oksar ve Vedat Durmaz gazetemiz Genel Koordinatörü Aydeniz Dereli ile görüşerek projelerini tanıttı. Hürmetin olmadığı bir yerde hizmetin de olmayacağını belirten Belediye Başkan Adayı Nedim Çetin, “Önce Hürmet, Sonra Hizmet” diyerek projelerini ve stratejik eylem planını tanıttı.
İşte Büyük Birlik Partisi Kırklareli Belediye Başkan Adayı Nedim Çetin’in Kırklareli Stratejik Eylem planı;
TİCARET VE HİZMET Küresel sermayenin karşısında Yerel Sermayenin Güçlendirme Projeleri ve Perakende Alışveriş Merkezleri, İş ve Hizmet Merkezleri, Araştırma ve Geliştirme Merkezi
SANAYİ Yerel Et, Süt Ürünlerimiz ve Tarım Ürünlerimiz başta olmak üzere Tüm Sanayi Ürünlerimizin Tanıtılması ve Festivallerin Düzenlenmesi, Üniversite Destekli Uluslararası Fuarcılık Projelerinin Hayata Geçirilmesi, Yerel Sermaye İle İşleme Tesislerinin Kurulması
İSKAN Muhafaza Edilecek Dokular, Kentsel Yenileme Alan Projeleri
SOSYAL HİZMET Sosyal Hizmet Koordinasyon Merkezi
KENTSEL HİZMET Resmi Kurumlar, Anıtlar ve Mezarlıklar, Meydanlar, Kapalı ve Modern Pazaryerleri, Haller ve Nakliye Ambarları
ULAŞIM Şehir içi ulaşımı rahatlatacak rehabilite ve Otoparklar, Turizm ve Sınır Ticaretini Arttıracak Toplu Taşıma ve Yolcu Transfer Merkezleri, Yol Kalitesinin İyileştirilmesi, Sinyalizasyon Sisteminin Geliştirilmesi, Bisiklet Yolları, Sürücü, Yolcu ve Yaya İlişkileri
EĞİTİM Okul Öncesi Eğitim Merkezleri ve Kreşler, Okul Çağı ve Yetişkin Eğitim Merkezleri
BİLİM Kütüphaneler, İnsan Kaynakları Merkezleri, Sosyo Kültürel ve Folklorik Araştırma Merkezleri, Ar-Ge Merkezleri, Bilim Müzesi, Elektronik Arşiv ve Dökümantasyon Merkezi, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu
KÜLTÜR Kırklareli’mizi Ülke ve Dünya Çapında Tanıtacak Kültür Merkezleri, Geleneksel Sahne Sanatları Merkezi ve Şölen Alanları, Folklorik Kültür Merkezleri, Klasik Türk Musikisi Merkezi
SANAT Kırklareli’mizden Yetişmiş Sanatçı ve Sanatkârlarla sürekli iletişim halinde olarak oluşturulacak Görsel ve İşitsel Sanatlar Merkezi, TV ve Sinema Film Platoları, Geleneksel El Sanatları Merkezleri ile Aile Bütçesine Doğrudan Katkı, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Sanat Galerileri ve Sergi Alanları
SAĞLIK Sağlık danışma, Acil Yardım, Rehabilitasyon ve Sağlık Eğitim Merkezleri
SPOR Profesyonel ve Amatör Spor Tesisleri, Olimpik Yüzme Havuzu, Mahalle Spor Tesis ve Alanları Sporcu Sağlığı Merkezi
ÇEVRE KORUMA Hava, Su, Görüntü, Gürültü, Manyetik Alan Kirlilikleri İle Mücadele, Yeşil alanların ve doğal yapının korunması
ALTYAPI İçme suyu şebekesi ve Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Pissu Arıtma Tesislerinin modernizasyonu, Derelerin Islahı. Doğalgaz, Telekomünikasyon, Elektrik Hatları Projelerinin Birleştirilerek Aynı Anda Yapılması
MEMBA SUYU Kırklareli’mizin belirlenen yerlerinde memba sularının akıtılarak halkımızın hizmetine sunulması
TARIM Toprak Tahlil İstasyonunun oluşturulması, Bedava Veterinerlik Hizmeti, Hayvan Cinslerinin ıslahı, Ar-Ge, Bilgilendirme ve Eğitim Merkezlerinin Kurulması
Projeler;

1- ŞEHİRCİLİK PROJELERİ
-Planların modern şehircilik kriterlerine uygun, mülkiyet sahiplerini mağdur etmeyecek, kentsel dönüşümün önünü açan,      uygulanabilir planlara dönüştürülmesi
         -Kırklareli’mizin ana damarları konumunda olan Kavaklı, Pınarhisar, Dereköy, Kofçaz, Edirne istikametlerinden giriş yolları üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin tamamının modern bir kente yakışmayacak ölçüde yapılaştığı tartışılamayacak bir gerçektir. Öncelikle buralardan başlayarak, şehrimizin kenar mahallelerinde kentsel dönüşümün hızlandırıldığı projeler oluşturulması.
    -Yayla ‘Mahallemizi Teşvikli Turizm Bölgesi’ ilan ederek, mülk sahiplerine külfet getirmeden konuyla ilgili fonları kullanarak yurtiçi ve yurtdışı turizme kazandırılmasını sağlayacak projelerin oluşturulması.
    2- ALT YAPI PROJELERİ
         -Yollar ve tretuarlar, yağmur suyu kanalları, İtfaiye Hidrantları yapımı ve yenilenmesi aşamasında, öncelikle kanalizasyon, içme suyu şebekeleri doğalgaz, telekomünikasyon, elektrik hatları projeleri birleştirilerek aynı anda yapılacaktır. Böylece aynı yol için defalarca onarım ve yenileme maliyetleri minimize edilmiş olacaktır. İçme suyu arıtma tesislerinin modernizasyonu yapılacak. Derelerin ıslahı çalışmalarıyla birlikte şehrin kanalizasyonunun aktığı derenin şehir çıkışında belirlenen noktaya arıtma tesisi yapılarak, şehrimizi terk ettikten sonra uğradığı köylerde bu derenin suyuyla yetiştirilip pazarlarımızda satışa sunulan sebze ve meyvelerin lağım suyu yerine temiz su ile, sağlıklı üretim olanaklarıyla sofralarımıza gelmesi sağlanacaktır.
       3- SOSYAL PROJELER
       -Her mahalleye içinde yaşam ihtiyaçlarının karşılandığı       modern muhtarlık binaları yapılacaktır.
       -Yeni bir anlayışla halkımıza rahat bir şekilde alış veriş imkanı sağlayan Kapalı ve Modern Pazar Yerleri yapılması.
       -Hal binası yapılarak ilimiz sebze meyve üreticisi vatandaşlarımız ile tüketici arasında köprü oluşturulacak.
       -Bilgi Paylaşım merkezleri ve Mahalle Kütüphaneleri ile yediden yetmişe her yaş grubunun yararlanabileceği, içinde internet merkezinin, etüt odalarının, oyun salonlarının, kütüphanesinin, günlük gazete ve dergilerin bulunduğu kafeteryalı merkezler yapılacaktır.
-Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortaklaşa yararlanabilecekleri çok fonksiyonlu merkez binası oluşturulacaktır.
-İhtiyacın yoksa al getir, ihtiyacın varsa al götür sistemiyle çalışan Toplumsal Gelişim ve Paylaşım Merkezi oluşturulacak.
-Ev hanımlarımızın ürettikleri oya, dantel, dikiş-nakış, takı, boyama v.b. evde ürettiklerini pazarlamasını sağlamak amacıyla distribütör görevi üstlenecek Hanım El Ürünleri Merkezi adıyla Belediye bünyesinde şirket kurulacak.
-Hanım ve Bey Sığınma Evleri Projeleri geliştirilecek.
-Pazara, çarşıya doktora gitmek için yardıma ihtiyacı olan kimsesiz yaşlılarımıza gönüllülerce hizmet veren ‘Yaşlılara Evde Destek Birimi’ oluşturulacak.
-Belediyemiz kontrol ve gözetimi altında ‘Engelliler Koordinasyon Merkezi’ kurularak şehir içi ulaşım kolaylığı imkanlarının geliştirilmesi sağlanacak.
-Her mahalleye Okul Öncesi Eğitim Merkezleri ve Kreşler yapılacak.
-Kırklareli’miz adeta memba suyu cennetidir. Son yıllarda mahalle aralarında ve çarşı merkezinde bulunan çeşmelerimize şehir şebeke suyu bağlanarak su kalitesi düşürülmüştür. Belirlenen yerlerden memba suyu akıtılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.
-İlimizde son yıllarda büyük bir güvenlik sorunu haline gelen sokak hayvanlarının caddelerden toplanarak sağlıklı bir şekilde yaşayabilecekleri ‘Hayvan Barınakları’ yapılacaktır.
4- REKREASYON PROJELERİ
-Hemşehrilerimizin yürüyüş, koşu, jimnastik yapabilecekleri wc, soyunma-giyinme kabin ve elbise dolaplarının bulunduğu, güvenlik önlemlerinin alınmış olduğu parklar yapılacak.
-Her mahallede çocuklarımızın oynayabileceği, yaşlılarımızın istirahat edebilecekleri, sosyal kaynaşmayı artırıcı ‘Semt Parkları’ yapılacak.
5- ÇEVRE KORUMA PROJELERİ
-Katı ve sıvı atıkların geri dönüşümü
-Hava kirliliği ile, su kirliliği ile, manyetik kirlilikle, gürültü ve görüntü kirliliği ile mücadele için ‘Katı Atıklar Geri Dönüşüm ve Arıtma Tesisleri’ kurulacak.
-Çarşı merkezimizdeki bulvarlarımız, caddelerimiz ve mahalle içlerindeki tüm sokaklarımıza şehrimiz bitki örtüsüne müsait ağaçlar(İğde, Ihlamur, Çam, Çınar v.b.) dikilecek.
-Kent Ormanları oluşturup geliştirilecek.
-Çevre Bilincini Geliştirme Merkezi kurulacak.
6- SPOR
-Kapalı Spor Kompleksleri ve Yüzme Havuzları yapılacak.
-Profesyonel Spor Tesisleri ve Amatör Kulüp antrenman sahaları yapılacak.
-Şehrimizdeki Amatör Spor Kulüplerinin birleştirilmesi sureti ile, Kırklareli’mizin vizyonuna yakışır profesyonel ve amatör tüm spor branşlarında ulusal ve uluslararası spor takımları oluşturulacak.
7- TEKNOLOJİK PROJELER
E-Belediyecilik: Belediyemiz Web sitesi profesyonel bir sistemle yeniden oluşturularak, yapılan ve yapımı devam eden tüm çalışmalarımız eşzamanlı olarak halkımızın bilgisine sunulacak, Belediye Meclisi ve Encümen Toplantıları ile tüm ihaleler Şeffaf Belediyecilik Anlayışımızın gereği olarak bu web sitemizden canlı yayınlanacaktır.
Dijital Arşiv: Belediyemiz dokümanlarının dijital olarak bilgisayarlarda saklanması ve bu sayede evrak kaybolması ve deformasyonlar önlenecektir.
Dijital imza : Belediye içinde evrak dolaşımı olmaksızın, her şeyin bilgisayar ortamında incelenip, imzalanmasını sağlayan bir projedir.
8- TARIM PROJELERİ
-Toprak Tahlil İstasyonu oluşturularak tarımla uğraşan vatandaşlarımızın bilinçli tarım yapmaları yönünde hizmetine sunulacak. Alacakları Devlet Desteklerinden maksimum yararlanmaları sağlanacak.
-Bedava Veterinerlik Hizmeti verilecek, hayvan cinslerinin ıslahı yönünde, Ar-Ge, Bilgilendirme ve Eğitim Merkezleri kurulacaktır.
9- TİCARETTE BARTER (Takas) SİSTEMİ
-‘KIRKLARELİ BARTER’ kurularak, Dünya Barter şirketlerine üye olunacak, tıkanan ticari mallara işlerlik kazandırılacak.(ay)