Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; ‘'Bugün dünyaya hayvanların gözünden bakın''

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; ‘'Bugün dünyaya hayvanların gözünden bakın''

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan mesajında şunları kaydetti;

“Tüm canlıların yaşama hakkına destek vermenin, sürdürülebilir bir çevre ve gelecek için zorunluluk olduğunun bilincinde olan bir toplumun üyesi olmak Kırklareli Belediye Başkanı Olarak en başta beni çok memnun etmekte. Hayvan haklarına sahip çıkmak, bir hobi ya da duygusal reaksiyon olarak görülmemelidir. Dünyamız veya Kırklareli’miz yalnızca insanların yaşayacağı bir yer değil, bu sebeple tüm canlılar için var olan doğal yaşam alanlarının korunması gerek.

Hem kent yaşamında yer alan hayvan nüfusunun ve henüz sağlam kalan doğal yaşamdaki hayvan nüfusunun kontrol altında ve sağlıklı takibi için, bu hayvanların dışarıdan gelişlerle şehir merkezlerine atılmaması kırsal alanda yaşayan halkımızın da bu hayvanları atmak yerine onlara sahip çıkmaları en önemli Hayvan Hakları konusudur. Bu duygu ve düşüncelerle 04 Ekim Sokak Hayvanları Gününde tüm hayvanlarımızın sıcak ve ilgili bir yuvaya sahip olması dileklerimi yineliyor, Halkımızı Barınağımız gönüllüsü olarak bu konuda bizimle işbirliğine davet ediyorum.”