Kırklareli Belediye Meclisi'nden Ahdı Vefa örneği

Kırklareli Belediye Meclisi Üyeleri tüm Türkiye'ye örnek olacak bir şekilde ahtı vefa örneği göstererek, halen yaşamakta olan ilimizden yetişmiş müzisyenin ismini merkez ilçedeki 2 ayrı sokağa verdi.

Kırklareli Belediye Meclisi tüm Türkiye’ye örnek olacak bir kararı oy birliği ile alarak hayata geçirdi. Belediye Meclisi Üyeleri bu karar ile Sanatçıya verilen değeri öldükten sonra değil yaşarken gösterilmesi gerektiğini tüm ülkeye gösterdi.
Kırklareli’nden yetişmiş, ünleri tüm Avrupa’ya ve Dünya’ya kadar yayılmış Kanuni Göksel Baktagir ile Kemani Nedim Nalbantoğlu’nun isimleri yaşarlarken babalarının isimleri ile birlikte Kırklareli merkez ilçedeki 2 ayrı sokağa verildi. Sokaklara isim tabelalarının asılması ile ilgili tören 24 Mayıs 2009 Pazar günü düzenlendi.
Burada düzenlenen törene; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Belediye Meclis Üyeleri Necati Düzen, Mithat Sazara, Özel Kalem Müdürü Onur Üzeyir Koçtürk, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hikmet Karacak, isimleri verilen müzisyenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.
İlk tören Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli Kültür Merkezi’nin de üzerinde bulunduğu Karaca İbrahim Mahallesi’nde eski adı “Şahinler Sokak” olan yere “Kanuni Muzaffer-Göksel Baktagir” olarak verilen yerde yapıldı.
Bu sokağa isim verilmesi kararını tüm Belediye Meclisi Üyeleri’nin oybirliği ile tereddüt etmeden verdiğini belirten Kırklareli Belediye Başkanı Cavit çağlayan şunları kaydetti:
“Kırklareli Belediye Meclisi olarak oy birliği ile alınan karar doğrultusunda Kırklareli’nden yetişen Kanuni Göksel Baktagir ile Kemani Nedim Nalbantoğlu’nun isimlerinin birer sokağa verildi. Bugün de burada bu iki ünlü müzisyenimizin isminin yazılı bulunduğu sokak tabelalarının açılışını yapmak üzere toplandık.
Ben Kırklareli Belediye Başkanı olarak, Kırklarelili vatandaşlarımızla birlikte ilimizden böylesine değerli sanatçıların yetişmiş olmasından mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. İyi ki varsınız. Çünkü Kırklareli’nden gerçek sanatçı anlamında böylesine ünlü sanatçıların çıkmasında biraz eksik kalmış durumda bulunuyoruz. Her iki sanatçımızda Türkiye ve dünya çapında tanınan sanatçılarımızdır. Bundan da ayrıca gurur duymaktayız.”
Kanunu Göksel Baktagir’de yaptığı konuşmasında kendisinin isminin bir sokağa verilmesinden çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Ben tüm Kırklareli Belediye Meclis Üyeleri’ne almış oldukları bu karardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bir sanatçı için böyle anlamlı bir günde, böyle anlamlı ve hassasiyetlik adına çok mutlu oldum. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, yetiştiğimiz, gerçekten bu güzel ilimizde yeşerdiğimiz bir insan olarak memnuniyetimi tarif etmek mümkün olmuyor. Bizler için bugün çok anlamlı ve heyecan dolu bir gün.
Özellikle babalarımız için çünkü biz onlardan sonra gelen şahıslarız. Keşki yaşamış olsaydı bu günü görmek isterdi. Ama zannediyorum ona da ulaşacaktır. Onların açtığı yolda Kırklareli müzik kültürüne hizmet etmek için çalışıyoruz. Sanata ve sanatçıya duyduğunuz hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim.”
Daha sonra Kemani Nedim Nalbantoğlu’nun isminin verileceği Karakaş Mahallesi’nde eski ismi “Bağlar Sokak” olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde “Avni-Kemani Nedim Nalbantoğlu” isiminin verildiği yere geçildi. Burada ad bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit çağlayan şunları kaydetti: 
“Kırklareli’nden yetişen değerli sanatçımızı, Türkiye’de ve Dünya’da değişik ülkelerde konser veren Nedim Nalbantoğlu ve babası Avni beyin hatırası olarak bu sokağa ismini verdik. Yine Kırklareli Belediye Meclisi’nin oybirliği ile tereddütsüz bir şekilde aldığı bir karardır. Bu kararı da bugün burada uygulamak bizlere nasip oldu. Biz kendisi ile gurur duyuyoruz. Kırklareli Belediyesi olarak veya herhangi bir sivil kuruluşu olarak ne zaman bir faaliyet olsa Nedim Bey programlarını zorlayarak da olsa ilimize gelmeye çalıştı ve sık sıkta geldi. Bu sayede kendisini tanımış olduk, bundan da çok büyük bir mutluluk duyduk.”
Kemani Nedim Nalbantoğlu’da bu kararı alan tüm Kırklareli Belediye Meclisi Üyeleri’ne teşekkür ederek şunları kaydetti:
“Ben bu ilde doğdum, büyüdüm. Bu işe babalarımızın yanında başladık. Bugünkü bu açılış babam ve benim adına onurlu bir iştir. Bu kararı alan Kırklareli Belediye Meclisi Üyeleri’ne ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada elimizden geldiği kadar müzik ile ilgili olarak ilimize jestlerimiz olacaktır.”
Yapılan konuşmaların ardından her iki yerde de isim tabelalarının üzerindeki örtüler törenle indirildi. Sokaklara isimleri verilen müzisyenlerimiz ailelileri, hayranları ve sevenleri ile birlikte sokak tabelalarının önünde hatıra fotoğrafı çekildiler. (s)