Kırklareli Belediyesi haber konusu olan çöp konteynırını temizledi

Kırklareli Belediyesi haber konusu olan çöp konteynırını temizledi

22 Temmuz tarihinde gazetemizde yayımlanan “Bu Koku Nerden Geliyor” başlıklı haberimize istinaden Kırklareli Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı.

Haberde; çöp konteynırının yeterince temizlenmediğini ve bakımının yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, aşırı sıcaklarla birlikte bu olumsuz durumun sivrisinek çokluğuna ve kötü kokulara neden olduğunu dile getirmişti.      

Vatandaşların bu tepkisi üzerine Kırklareli Belediyesinin duruma müdahale ederek çöp konteynırına gerekli bakımı yaptığı belirtildi. Temizlik Işleri Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamada şunlar kaydedildi:

“Müdürlüğümüz denetiminde bulunan çöp konteynırları, rutin aralıklarla yıkanmakta ve ilaçlanmakta olup, yapılması gerekli olan sağlığa uygunluk kontrolleri sıklıkla yapılmakta, konteynırlarımızın arıza, delik ,kapak ve tekerlek eksikliği görüldüğünde onarımları müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.

Söz konusu haberdeki çöp konteynırı yerinden alınarak içi ve dışı yıkanmış, ilaçlanarak ve genel bakımı yapılarak tekrar yerine konmuştur.

Bu bağlamda duyarlı basınımıza ve halkımıza teşekkürlerimizi iletir, ilimizin temizliği ve halkımızın huzuru için çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildiririz.”