Kırklareli Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası'nı kutladı

Kırklareli Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası'nı kutladı

3-9 Eylül tarihleri arasındaki Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yayımlayan Kırklareli Belediyesi, halk sağlığına yönelik gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri kısaca özetledi.        

Belediye, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Kırklareli Belediyesi olarak halk sağlığı için hayvan barınaklarının şehir dışına çıkarılması, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve bakımı konularında yaptığımız çalışmaların yanında; hava kalitesi kontrolü amacıyla kömür satış noktalarının, gıda satışı ve üretimi yapan her türlü işyerinin ve dumansız hava sahasının korunması için kapalı mekanların denetimlerini de gerçekleştirmekteyiz.

Bu amaçla, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı olarak 2007 yılından beri faaliyetlerine devam Çevre ve Sağlık Birimi, yaptığı ambalaj atıklarını kaynağında ayrı toplanması, pillerin, atık bitkisel yağların ve madeni yağların çevreye zarar vermemesi için ayrı toplanması gibi geri dönüşüm çalışmalarıyla da halk sağlığı konusunda hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın Halk Sağlığı Haftal’arını kutlar, duyarlı ve toplumsal alanda etkin vatandaşlarımızı bizimle birlikte işbirliği davetimizi yineleriz.”