Kırklareli Belediyesi'nden masa tenisi sporcularına tam destek

Kırklareli Belediyesi'nden masa tenisi sporcularına tam destek

Kırklareli’nin masa tenisinde büyük başarılara imza atması ve sporcularımızın, ilimizin ismini tüm Türkiye’de gururla duyurmasıyla ilgili olan haberler geçtiğimiz gün gazetemizde yeralmıştı. Bu kapsamda iki sporcumuz daha Aksaray’da, Kırklareli’ni temsil etmeye hazırlanıyor.

Belediyespor A takımının 1. oyuncusu Bedensel Engelliler Milli Takım oyuncusu Yağız Engin ve yine bedensel engelli masa tenisi oyuncusu Ahmet Birkan Karaçam, Aksaray’da düzenlenecek olan Milli Takım Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere dün gece yola çıktılar. Aksaray’a uğurlanmadan önce, saat 15:00’da Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile buluşan sporcularımız, Başkan Çağlayan’dan tam destek aldı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Çağlayan, sporcularımzın çabaları ve başarılarıyla Belediye olarak gurur duyduklarını belirtti ve şunları kaydetti:

“Milli takıma oyuncu göndermek Belediyemiz için bir övünç kaynağıdır. Yağız ve Ahmet kardeşimizin gittikleri yerde, en üstün gayretleriyle başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Ancak şunu da belirtmeliyim. Derece almak önemli değildir. Önemli olan böyle bir organizasyona katılmak, orada ilimizi temsil etmek, Kırklareli’nin ismini, varlığını yaşatmak ve emeklerini göstermektir. Ben tekrar, sporcularımıza başarılar diliyor, bu organizasyonda yer alarak ilimizi temsil ettikleri için kendilerine teşekkür ediyor, hem engellerine rağmen sahip oldukları bu üstün niteliklerinden ötürü kardeşlerimizi, hem de onların en büyük destekçisi olan antrenörlerini kutluyorum.”

Başkan Çağlayan konuşması sonrasında, sporcularımıza maddi destekte de bulunarak, sporcularımızın dereceye girmeleri durumunda Belediye tarafından ayrıca ödüllendirileceklerini belirtti.

Kırklareli Masa Tenisi Il Temsilcisi ve antrenör Soner Polat’da Akasaray’a uğurlayacakları sporcularının, dereceye girmesi durumunda, Macaristan’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacaklarını dile getirdi. Polat, Yağız ve Ahmet’in herşeyden önce, Aksaray’daki bu şampiyonada yer almalarının bile çok büyük bir başarı olduğunu söyledi ve kendilerine maddi manevi desteği esirgemeyen Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a teşekkür etti.

Sporcularımız Yağız Engin ve Ahmet Birkan Karaçam’sa oldukça heyeacanlı olduklarını açıklayarak, Kırklareli’ni, gittikleri yerde en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade ettiler ve başta Başkan Çağlayan olmak üzere kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

Bu buluşmanın sonrasında sporcularımız, gece saat 21:00’da Kırklareli Otogarı’nda kalabalık bir kafile tarafından tezarühatlarla uğurlanarak Aksaray’a yola çıktılar.