Kırklareli Belediyesi'nin ince davranışı sanatçılarımızı duygulandırdı

Kırklareli Belediyesi'nin ince davranışı sanatçılarımızı duygulandırdı

Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında gündem maddelerinden biri olan Kırklareli’deki iki sokağın isim değişikliği, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Kırklareli Belediye Meclisince alınan karar uyarınca; Karacaibrahim Mahallesi’ndeki Şahinler Sokağı’na “Kanuni Muzaffer-Göksel Baktagir Sokağı”, Karakaş Mahallesi’ndeki Bağlaryolu Sokağı’na ise “Avni-Kemani Nedim Nalbantoğlu Sokağı” adı verildi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, sokaklara yeni isimlerinin yazılı olduğu tabelaların konma töreninde, Kırklareli’den dünyaca ünlü sanatçıların çıkmasının mutluluk verici olduğunu söyledi ve şunları kaydetti: “Kırklareli’den yetişen ve dünyada ün yapmış iki değerli sanatçımızın isimlerini belediye meclisinin de onayıyla sokaklarımıza verdik. Hem belediye, hem de Kırklareli’liler olarak, ilimizde böyle sanatçıların yetişmesinden büyük gurur ve özel bir mutluluk duymaktayız. Bu sanatçılarımızın babaları da Kırklareli’de çok iyi tanınmaktadır.''          

Çağlayan’ın ardından kısa bir konuşma yapan kanun virtüözü Göksel Baktagir; ”Bu incelik ve düşünce, gerçekten sanatçıya gösterilen en büyük hassasiyetlerden biridir. Kırklareli’li olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz de doğduğumuz Kırklareli’nin kültürünü tanıtmak için hem ulusal, hem de uluslararası arenada çalışıyoruz” diye konuştu.

Keman sanatçısı Nedim Nalbantoğlu’da sokaklara isimlerinin verilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu konuşmaların ardından iki sokağın isim tabelalarına örtülen kırmızı bez çıkartıldı ve sokakların yeni isimleri kamuyoyuna sunulmuş oldu. Sanatçıların yakınlarıyla tabelaların altında hatıra fotoğrafı çektirmesinden sonra organizasyon sona erdi. Nalbantoğlu ve Baktagir daha sonra Yayla Parkı’nda yakınlarıyla biraraya gelerek çay eşliğinde sohbet ettiler.