Kırklareli Belediyesi, oto galerileri Süpürgeciler Sitesi'nin arkasına taşıyor

Kırklareli Belediyesi, oto galerileri Süpürgeciler Sitesi'nin arkasına taşıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli’de de, 2. el oto galerileri il dışına alınıyor. Sebep ise; park sorunu ve tüplü araçların yarattığı patlama tehlikesi. Bu konuda yetkilendirilen Belediye, geçtiğimiz Mayıs ayında Oto Galeri sahipleri ile bir toplantı gerçekleştirmiş, fakat yer konusunda bir anlaşma sağlanamamıştı.

Belediye aldığı karar ile 2. el oto galerilerini, ilimiz Süpürgeciler Sitesi arkasına taşımaya hazırlanıyor. Kırklareli Belediyesi Fen Işleri Müdürlüğü, bölgede çalışmalara başladı. Ancak oto galericiler, bölgedeki eksikleri ve imkansızlıkları göz önünde bulundurarak, işletmelerin burada da hizmet veremeyeceklerini belirtiyorlar.  

“Araçlarımızı burada sergilememiz imkansız”

Bazı galeri sahipleri konu ile ilgili olarak gazetemize yaptıkları açıklamalarda; “Söz konusu alanda, bizlere ayrılan dükkanlar oldukça küçük. Araçlarımızı orada sergilememiz imkansız. Mecburen yine kapı önüne park edeceğiz. Tuvalet yok, su yok. Kırklareli’deki tüm 2. el oto galerileri bu bölgede toplanacak. Araçlarımız burada sergilenecek. Ancak herhangi bir güvenlik önlemi de yok. Özetle söz konusu alan, biz oto galericiler için hiç de uygun değil” dediler.

Buraya Kapalı Pazar yeri de yapılacak

Yaklaşık 2-3 hafta sonra, Süpürgeciler Sitesi’nde hizmet vermeye başlayacak olan Oto Galeri işletmeleri, bu durumdan son derece şikayetçiler. Bu arada alan ile ilgili olarak ilginç bir durum da söz konusu; Bahsi geçen süpürgeciler sitesinin bulunduğu yerde, yerel seçim döneminde Kapalı Pazar Alanı yapılması da gündemdeydi.

 Dolayısyla galeri sahipleri Kapalı Pazar Yeri yapılır ise, bu bölgede daha büyük karışıklıklara ve kendileri için bir takım güçlüklere neden olacağı konusunda hem fikirler.

Yine önümüzdeki haftalarda Süpürgeciler Sitesi’nde bulunan 17 dükkanın manav ve bakkallara ihaleye çıkartılacağı da belirtiliyor. Söz konusu dükkanlar, hatırlanacağı gibi seçim döneminde apar topar tadilata alınmış ve yaklaşık 120.000 TL’ya ihale edilmişti.

Şimdi ne olacak?

Belediye’nin, oto galerileri kendi kaderlerine bırakması sebebiye, Işletme sahipleri “Oto Galericiler Kooperatifi”ni kurarak, bu konuya bir çözüm arayışına girdiler. Bundan sonra ne gibi bir gelişme olacağı bilinmezken, tüplü araçların hemen her caddede park halinde bulunduğu, park sorununu sadece bu gibi işletmelerin yaratmadığı düşüncesi, uygulamanın “faydalı bir proje” olup olmadığı konusunda insanı kuşkuya düşürüyor.