Kırklareli Belediyesi tüm halkımızı ve Trakya'yı, Aşağıpınar kazı alanını görmeye davet ediyor

Kırklareli Belediyesi tüm halkımızı ve Trakya'yı, Aşağıpınar kazı alanını görmeye davet ediyor

Kırklareli Belediye Başkanlığı Basın Yayın Halkla Ilişkiler Müdürlüğü yaptığı yazılı basın açıklamasında, Aşağıpınar kazılarının önemine dikkat çekiyor ve tüm halkımızı şehir dışında bulunan yakınları ile birlikte bu önemli kalınıtları görmeye davet ediyor.

Yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şunlar kaydedildi;

“Öncelikle bünyesinde bulunan personeli ile tarihin izlerini yerinde anlatımlarla yaşamak isteyen Kırklareli Belediye Başkanlığı çalışanları ve yetkilileri Aşağıpınar kazıları turunun ilk ayağında yaz süresince stajını belediye başkanlığında yapan stajyerler öğrencilerle 24/07/2009' da kazı alanındaydılar.

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın anlatımıyla “Kırklareli'nin tarihsel dönemi ve araştırma tarihçesi” projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve eski mimari maketlerinde sergilendiği kazı alanında Kırklareli tarih öncesi yerleşimlerin süreçlerinden bahsediliyor.

Orijinalleri Kırklareli Şehir Müzesi'nde bulunan Aşağıpınar kazılarında çıkan eserlerin fotoğrafları görülmeye değer. 6. tabakada bulunan yanmış bir evin duvarı hakkında bilgilerine de yer verilen Aşağıpınar kazı alanında bireysel ya da toplu kültür gezileriyle katılırsanız saha sorumlusu tüm ziyaretçilere detaylı bilgiler veriyor.

Bu alana ilginin oldukça az olduğunu söyleyen Özdoğan' a katılmamak mümkün değil. Kocaman bir tarihin izlerini bu kadar yakından görebilme imkânını herkesin ailesi ile birlikte yaşaması gerekiyor bizce, tüm hemşehrilerimizin şehir dışındaki yakınlarını aşağıpınar ve kanlıgeçit kazı alanımızı gezmek için davet etmelerini, ilimizdeki Turizm firmalarının turistik amaçlı kültür turları organize ederek, yerli ve yabancı turistleri ilimizin güzelliklerini görmeye aracılık etmelerini istiyoruz.”