Kırklareli Belediyespor'un Masa Tenisçileri Türkiye 2'ncisi olarak döndü

Kırklareli Belediyespor Bedensel Engelliler Masa Tenisi takımında çalışmalarını sürdüren Yağız Engin ve Ahmet Birkan Karaçam 08-10 Ekim 2010 tarihlerinde Aksaray ilinde yapılan 'Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda ilimizi ve kulüplerini başarı ile temsil ettiler.


HABER MERKEZİ

Kırklareli Belediyespor Masa Tenisi Takımı’nda oynayan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Lisesi 3. sınıf öğrencileri olan Yağız Engin ve Ahmet Birkan Karaçam (Yağız Engin 2009 Yılı Türkiye Şampiyonu, Ahmet Birkan Karaçam ise  Türkiye 4.’ncüsü) Her iki sporcumuz da Aksaray’a Türkiye Şampiyonu olmak için gittiler ama ellerinden geleni yapmalarına rağmen Şampiyon olamadılar.
* “Şampiyon olarak dönmek istiyorduk”
Yağız turnuva ile ilgili şunları söyledi; “10 Ekim 2010 da Kırklareli’ ne Şampiyon olarak dönmek istiyorum demiştim ama müsabakalarda eski Milli Sporcu Faruk Akbağ’a Open da yenildim çünkü onu hiç beklemiyordum daha sonra onunla yaptığım maçları kazandım Takımlarda ve Klas maçlarında 2 defa yendim; tüm arkadaşlarım, hocalarım ve ailem benden bunu bekliyordu ama kısmet değilmiş. Yinede Türkiye 2. olarak kulübümü, ilimi ve hocalarımı en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Bundan sonraki tüm çalışmalarım Türkiye Milli Takımı’na girmek ilimizi, Ülkemizi yurt dışında temsil etmek için olacaktır.”
* “Milli Takım’a seçilmek istiyorum”
Ahmet Birkan Karaçam ise; “Bende Şampiyonluk için Aksaray’a gittim ama elimden geleni yapmama rağmen klasımda ve takımlarda Türkiye 2. oldum. Bu benim bugüne kadar ki en büyük başarım. Umuyorum ki bende Milli Takıma seçilirim ve ilimizi, Ülkemizi yurtdışında temsil ederim. Bizleri sürekli destekleyen ailelerimize Ayrıca bizim bu günlere gelmemizde çok büyük emeği olan hocamız Soner Polat' a ve emeği geçen tüm diğer hocalarımıza, personele, takım arkadaşlarımıza, kulüp yöneticilerimize, Sayın Valimize, Belediye başkanımıza ve tüm  Kırklareli halkına teşekkür ediyoruz, ilimizi en iyi şekilde temsil ettik diye düşünüyorum daha iyisi için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
* “Sporcularımız ilimizi başarı ile temsil etti”
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Kırklareli Belediyespor Kulübü Başkanı Hakkı Yalçın; “Yağız son 3 yıldır Bedensel Engellilerde Türkiye Şampiyonu ve Milli sporcumuz ilimizi ve ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil etti. Ben buradan da Türkiye Şampiyonu olarak döneceğine inanıyordum ama kısmet değilmiş iki sporcu ile katıldığımız “Türkiye Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası”nda iki sporcumuzunda Türkiye 2.’si  olmaları bizlere gurur verdi. Bu dereceleri de Milli Takım’a girmeleri için yeterli diye düşünüyorum. İnşallah ülkemizi Milli Takımla yine temsil edeceklerdir. Biz kulüp olarak bedensel engelli sporcularımızın yanındayız. Engellerin spor yapmaya asla gücünün yetmeyeceğinin en iyi örneği olan sporcularımızı diğer sporcuların örnek alarak zamanlarını kahve köşelerinde değil spor salonlarında geçirmelerini öneriyorum. Türkiye 2. olan sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
* “Sponsorları destek olmaya çağırıyorum”
Antrenör ve Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat ise; “Yağız ve Ahmet Şampiyonluk için gittikleri Aksaray’dan Türkiye 2. olarak döndüler artık gelecek için daha fazla çalışmaları gerektiğini onlarda gördüler ve çalışmalarına ara vermeden başladılar. İnşallah her iki sporcumuzda ilerleyen günlerde Milli Takım’a çağrılır ilimizi ve Ülkemizi Avrupa’da başarı ile temsil ederler. Bizler onları bu hedefler doğrultusunda çalıştırmaya devam edeceğiz. Ben onların çok daha fazla başarılara imza atacağına eminim yeter ki çalışmalarına devam etsin.
İlimizin ileri gelen esnaflarının da Yağız Engin’e ve Ahmet Birkan Karaçam’ a sponsor olmaları konusunda buradan çağrı yapıyorum. Bu ilden her gün birileri Şampiyon olmuyor. Şampiyon olan sporcularımızın sponsor desteği ile daha çok başarılar kazanması için hep beraber hareket etmek lazım. Bu sadece Masa Tenisi için değil tüm spor branşlarında Milli Takım seviyesine gelen sporculara tüm Kırklareli sahip çıkmalı diyoruz. Yağız ve Ahmet’ i İlimizi en iyi şekilde temsil ettikleri ve Türkiye 2. olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Her ikisini de alınlarından öpüyorum.
Ayrıca Masa Tenisi çalışmalarımızı ve  başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan Milletvekillerimiz Ahmet Gökhan Sarıçam’a, Turgut Dibek’e, Tansel Barış’a, Valimiz Muammer Muşmal’a, Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan’a,  İl Müdürümüz Yılmaz Emen’e, Spor Şube Müdürümüz Ümmühan Bulut’a, Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin ve  Metin Delmecioğlu’na, Kulüp Başkanımız Sayın Hakkı Yalçın’a ve tüm G.S.İ.M. çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kırklareli halkına Avrupa Şampiyonluğu sözü veriyoruz. İlimiz iş adamlarını sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz” dedi. (s)