Kırklareli Belediyespor'un Masa Tenisçisi Yağız Engin Milli Takım'da

Kırklareli Masa Tenisi sporcuları son yıllarda isimlerini ve ilimizi tüm masa tenisi camiasına ezberlettiler.


HABER MERKEZİ
Aldıkları başarılı sonuçlarla kendi kategorilerinin üzerinde bile derece alan takımlarımız ilimizi de oldukça iyi tanıtıyorlar.
2009-2010  sezonu başlangıcında yapılan tüm A Grubu İller Müsabakaları’na katılan takımlarımız; bu müsabakaların tamamında dereceye girerek çok iyi bir performans sergilediler. Minikler ve Yıldızlar’da Şampiyon; Gençlerde 2., Türkiye Kupası’nda ise 3. olarak müthiş bir performans gösteren minik sporcularımız kendi kategorilerinde Türkiye’nin en iyisi olduklarını herkese gösterdiler.
Kırklareli Belediyespor Bedensel Engelliler Masa Tenisi çalışmalarını sürdüren Yağız Engin  08-16 Temmuz 2010 tarihlerinde Güney Kore'de yapılacak olan “Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takım Kampı”nda ilimizi ve kulübünü temsil etmekm üzere dün sabah yola çıktı.
Belediyespor Masa Tenisi Takımında oynayan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Lisesi 3. sınıf öğrencisi 2009 Yılı Türkiye Şampiyonu  Yağız Engin Güney Kore'de yapılacak olan “Bedensel Engelliler Milli Takımı Kampı”na çağrılarak bu güne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarının da ödülünü almış oldu ve ilimizi onure etti.
Kırklareli Belediyespor Kulübü Başkanı Hakkı Yalçın; “Yağız son 3 yıldır Bedensel Engellilerde Türkiye Şampiyonu ve Milli sporcumuz ilimizi ve ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil etti. Ben inanıyorum ki bu Milli Takım Kampı’nda da yine üstün bir performans sergileyerek başarısını ülkeler arasında da gösterecektir. Biz kulüp olarak bedensel engelli sporcularımızın yanındayız engellerin spor yapmaya asla gücünün yetmeyeceğinin en iyi örneği olan sporcularımızı diğer sporcuların örnek alarak zamanlarını kahve köşelerinde değil spor salonlarında geçirmelerini öneriyorum tüm sporculara şampiyonada başarılar diliyorum” dedi.
Yağız Engin ise; “Bana bu günlere gelmemde emeği olan hocam Soner Polat'a ve emeği geçen tüm hoca, personel, takım arkadaşlarıma, kulüp yöneticilerime, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza  ve tüm Kırklareli halkına teşekkür ediyorum, ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimin sözünü veriyorum” dedi.
Antrenör ve Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat ise; “Yağız yaklaşık 5 yıldır sürekli ve düzenli idman yapmakta çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Son 3 yılın Türkiye Şampiyonu ve Milli Takım’da da kendine iyi bir yer edindi. Sadece sporculuğu ile değil efendiliği çalışkanlığı ile de Milli Takım antrenörlerinin gözdesi durumuna geldi. Ben onun çok daha fazla başarılara imza atacağına eminim yeter ki çalışmalarına devam etsin. İlimizin ileri gelen esnaflarının da Yağız Engin’e sponsor olmaları konusunda buradan çağrı yapıyorum. Bu ilden her gün Milli Takım’a birileri çağrılmıyor, çağrılanlarında sponsor desteği ile daha çok başarılar kazanması için hep beraber hareket etmek lazım bu sadece Masa Tenisi için değil tüm spor branşlarında Milli Takım seviyesine gelen sporculara tüm Kırklareli sahip çıkmalı diyor ve Yağıza  Milli Takım Kampında başarılar diliyorum.
Masa Tenisi çalışmalarımızı ve  başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan Milletvekillerimiz Ahmet Gökhan Sarıçam’a, Av. Turgut Dibek’e, Dr. Tansel Barış’a, Valimiz Cengiz Aydoğdu’ya, Belediye Başkanımız  Av.Cavit Çağlayan’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yılmaz Emen’e  Spor Şube Müdürümüz Dinçer Koşucu’ya, Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin ve Metin Delmecioğlu’na ve tüm Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, Kırklareli halkına Avrupa Şampiyonluğu sözü veriyoruz. İlimiz iş adamlarını sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyorum.” (s)