Kırklareli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapacak

Kırklareli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapacak

Kırklareli’deki Masa Tenisi takımlarının aldıkları başarılardan sonra Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’da ilimize federasyon faaliyetleri vermeye başladı. Bunların en sonuncusu ve bugüne kadar ki en büyük organizasyon olan “Kulüpler Arası Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası” 25-28 Haziran Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Turnuva ile ilgili açıklamalar yapan Masa Tenisi Il Temsilcisi ve Il Antrenörü Soner Polat şunları söyledi:

“İlimizin tanıtımı anlamında da çok önemli bir yeri olan bu turnuva için ilimize gelecek olan 24’er kişilik erkek ve bayan takımları, daha önce 4 bölgede (01-02 Kasım 2008 tarihlerinde İstanbul, Aydın, Çankırı, Kayseri illerinde yapılan gurup müsabakalarında) bölge derecesi yaparak bu turnuvaya katılmaya hak kazandılar. İlimiz minik bayan takımı da, A gurubu iller müsabakalarını 1. olarak geçti ve bu turnuvanın bayanlar kategorisinde en büyük şampiyonluk adayı oldu.

Ayrıca ferdi ve çiftler müsabakalarında da ilimiz sporcuları, şampiyonluk için mücadele edecekler. Ilimizi bu turnuvada temsil edecek olan Gençlikspor bayan takımı sporcuları aynı zamanda 01-04 Haziran tarihleri arasında yapılan I.Ö.O. 1. kademe Türkiye Masa Tenisi Şampiyonasında 78 il takımını geride bırakarak, Türkiye şampiyonu olmuştur. Bu da bu turnuvadaki iddiamızın göstergesidir.

Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası için gelecek illerden Kırklareli, Istanbul, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bolu, A Grubu illerde derece yaparak; Izmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Kütahya B Grubu illerde; Ankara, Çorum, Van, Kahramanmaraş, Hatay ve Batman D Grubu illerde derece yaparak katılmaya hak kazanmışlardır. Turnuvaya ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımı ve ferdi olarak katılmak isteyen illerden de sporcular gelecektir. Ilimizde yaklaşık 500-600 kişiden oluşacak bu gurubu ağırlamak bizim için onurdur. Bu kalabalığın esnafımız için de iyi bir gelir bırakacağı kanaatindeyim. Bu tür organizasyonların ilimize daha fazla verilmesi Masa Tenisi Takımlarımızın alacakları başarılarla doğru orantılıdır. Dolayısıyla bu anlamda esnafımızın da ilimiz Masa Tenisi Takımlarına gereken desteği yapmalarının ne kadar önemli olduğu açıkça ortaya çıkmış durumdadır. Ayrıca tüm halkımızı ilimizi temsil edecek ve derece alması beklenen takım ve sporcularımıza destek olmak için Perşembe-Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri, Kırklareli Kapalı Spor Salonu’na davet ediyoruz.”