Kırklareli CHP, 23 Belediye Başkan Adayı'nı yoğun bir katılımla açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı 29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Kırklareli'nde gösterilecek olan 23 Belediye Başkan Adayı'nın isimlerini dün Show Düğün Salonu'nda düzenlediği ve yoğun bir katılımın olduğu toplantı ile açıkladı.

29 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlere Kırklareli’nde katılacak olan ve iddialı partiler arasında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kırklareli’ndeki Belediyelerde göstereceği Başkan Adayları’nın isimlerini dün Show Düğün Salonu’nda düzenlediği törenle açıkladı. Yoğun bir katılımın olduğu Aday açıklama toplantısına; CHP Kırklareli Milletvekilleri Av. Turgut Dibek ile Dr. Tansel Barış’ta katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazan yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
”Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin en mutlu günlerinden birisini yaşıyoruz. Bugün 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde şahlanacak olan partimizin Belediye Başkanları’nı tanıyacağımız, düşüncelerini dinleyeceğimiz gündür. Burada tanıtımını yapacağımız adaylarımız 29 Mart7taki seçimler sonrasında Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak kişilerdir. Dolayısıyla bu belediyelerde CHP’nin Bayrağı dalgalanacaktır. Amacımız tüm Belediyelerde seçimleri kazanmaktır. Adaylarımız bunu başaracak kabiliyette ve kapasitededir. CHP olarak adaylarımızın sonuna kadar destekçisi olacağız.
Vatandaşlarımızın oyları ile Belediye Başkan Adaylarımızı sahipleneceklerine inanıyorum. Bu sahiplenme ve Belediye Başkan Adaylarımızın başarısı partimize genelde İktidar yolunu açacaktır. Amacımız bu olmalıdır. Bugün burada vereceğimiz küçük bir çoban ateşi 29 Mart’ta tüm ülkeyi saracaktır.
Kırklarelili olarak 2004 yılında yapılan seçimlerde olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilimizdeki Belediyelerin çoğunu ve hatta tümünü adaylarımıza teslim etmek olmalıdır. Bu güç Kırklareli’nde vardır. Türkiye’ye örnek bir İl olmaya devam edeceğiz. Bunun için birbirimize duyduğumuz ufak şüphelerden ve kırgınlıklardan arınmalıyız. Bu seçimde eteğimizdeki tüm taşları bir kenara koyarak adaylarımızın kazanması ve dolayısıyla da partimizin başarısı için vargücümüzle çalışmalıyız.
Bizler İl Yönetimi olarak tüm partililerimize eşit mesafedeyiz. Yansız ve tarafsız görev yapıyoruz. Bu uygulamalarımız semeresini vermiş, kırgınlık ve kızgınlıklar en alt seviyeye inmiştir. Partimize uzun yıllar emek vermiş, ancak şu anda biraz uzak kalmış üyelerimiz görev bilinci ile partimizi sahiplenmiştir. Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler bu partinin yöneticileri olarak düzenleyici olmak zorundayız. Başarının başka bir yolu yoktur. Bu arkadaşlarımızdan bilg ive deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını talep ediyorum. Bu bilgi ve deneyim bizlere doğru hareket etme fırsatını verecektir.
CHP’nin 29 Mart’taki başarısı Cumhuriyet Kazanımlarının muhafazası anlamına da gelmektedir. Çünkü bu kazanımların elimizden birer birer nasıl gittiğini hep birlikte görmekteyiz. Bunun içinde CHP olarak Kırklareli’nde birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız”
CHP İl Başkanı İhsan Kazan’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış’ta kısaca şunları kaydetti:
”Adaylarımız belli olmuştur. Bundan sonra partimiz içerisinde söz söylemenin ne gereği ve nede zamanı vardır. Türkiye’deki gelişmeleri yakınen takip ediyorsunuz. Dünya’nın ve Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz vatandaşımızın belini bükmüştür. Dış politikada izlenen zihniyeti hep birlikte görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Laik,  Demokratik bir Hukuk Devletimi yoksa yönünü başka tarafa yönelten farklı bir Cumhuriyet mi olacaktır bunun kararını hep beraber 29+ Mart7taki seçimlerde vereceğiz. Bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz.”
Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’te vatandaşların gün geçtikçe durumlarının kötüye gittiğini ve yoksullaştırıldığını belirterek şunları kaydetti:
”29 Mart’ta yapılacak olan seçimler sadece Kırklareli’ndeki Belediyelerin kazanılması bakımından önemli bir seçim değil, çünkü bu tüm Türkiye’nin seçimi olacaktır. Benim Kırklareli’nde alınacak olan başarıdan şüphem yok. Tüm Adaylarımız bulundukları yerlerdeki Belediye Başkanlıkları koltuklarına oturacaklar buna inanıyorum. Ama önemli olan Türkiye genelindeki durumdur. Günden güne işsizleştirilen ve yoksullaştırılan halkımız bir takım yardımlarla oy potansiyeli haline getirilmiştir. Özellikle de seçim arifesinde Türkiye’nin değişik yerlerinde yapılan beyaz eşyalara kadar varan yardımlar bizleri düşündürmektedir.”
Yapılan konuşmaların ardından CHP Kırklareli İl Teşkilatı olarak 29 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen isimler şu şekilde açıklandı:
* Cavit Çağlayan (Kırklareli Belediye Başkan Adayı)
* Aptullah Hacı (Babaeski Belediye Başkan Adayı)
* Tarık Sayılgan (Demirköy Belediye Başkan Adayı)
* İskender Sert (Kofçaz Belediye Başkan Adayı)
* Emin Halebak (Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı)
* Serdar Türkeli (Pehlivanköy Belediye Başkan Adayı)
* Mustafa Cingöz (Pınarhisar Belediye Başkan Adayı)
* Cengiz Arda (Vize Belediye Başkan Adayı)
* İnci Gönülal Tunç (Kırklareli/Kavaklı Belde Belediye Başkan Adayı)
* Mehmet Yeniçeri (Kırklareli/İnece Belde Belediye Başkan Adayı)
* Ahmet Durgun (Babaeski/Alpullu Belde Belediye Başkan Adayı)
* Şükrü Çölgeçen (Babaeski/Büyükmandıra Belde Belediye Başkan Adayı)
* İlhan Eriş (Babaeski/Sinanlı Belde Belediye Başkan Adayı)
* Remzi Karayel (Babaeski/Karahalil Belde Belediye Başkan Adayı)
* Recep Ayaz (Lüleburgaz/Ahmetbey Belde Belediye Başkan Adayı)
* Tansel Dibek (Lüleburgaz/Büyükkarıştıran Belde Belediye Başkan Adayı)
* Semih Gün (Lüleburgaz/Kırıkköy Belde Belediye Başkan Adayı)
* Mustafa Nalbant (Lüleburgaz/Evrensekiz Belde Belediye Başkan Adayı)
* Tahir Işık (Demirköy/İğneada Belde Belediye Başkan Adayı)
* Seyit Uçan (Pınarhisar/Kaynarca Belde Belediye Başkan Adayı)
* Halit Bakar (Pınarhisar/Yenice Belde Belediye Başkan Adayı)
* İsmail Gök (Vize/Kıyıköy Belde Belediye Başkan Adayı)
* İsmail Sağlam (Vize/Çakıllı Belde Belediye Başkan Adayı) (s)