Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek'in Öğretmenler Günü mesajı

Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek'in Öğretmenler Günü mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Dibek mesajında; eğitim hakkının, toplum için en temel insan haklarından biri olduğunu ve toplumun tüm üyelerine ayrım yapılmaksızın devlet tarafından ücretsiz sağlanması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Ülkemizde eğitime ve geleceğimizi şekillendirecek öğretmenlere gereken önem verilmeli, eğitime, bilime, araştırmaya ve teknolojiye her aşamada gerekli pay ayrılmalıdır. Eğitime ve eğiticiye yapılan yatırım çok önemlidir. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en iyi miras, nitelikli bir eğitim sistemi ve iyi yetişmiş nesiller olmalıdır. Kaliteli eğitim, kaliteli öğretmenler ile sağlanabilir. Türkiye’deki eğitim emekçileri, OECD (Ekonomik Kalkınma ve Işbirliği Örgütü) üyesi ülkelerdeki eğitim emekçilerine oranla daha fazla çalışmakta ve daha çok öğrencinin sorumluluğunu üstlenmek zorundadır. Öğretmenler, geçimini sağlamak için daha fazla yıpranmaktadır. Ülkemizdeki öğretmenlerin sosyo-ekonomik koşulları yıllar geçtikçe daha da kötüleşmektedir. Türkiye’de öğretmenler yoksulluk sınırında, hizmetli ve memurlar açlık sınırında yaşamaktadır.

Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla yapılandırılması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Nitelikli eğitim için, nitelikli öğretmenin gerektiği ortadadır. Bu nedenle öğretmen yetiştirme konusundan başlayarak, eğitim süreci içerisinde öğretmenin yaşadığı bütün sorunların acil olarak giderilmesi gerekmektedir. Bu duygularla bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”