Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci'den, Basın Bayramı mesajı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci'den, Basın Bayramı mesajı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı dolayısıyla, gazetemizi bizzat telefonla arayarak, çalışanlarımızın bu özel gününü kutladı.  

Basının, sosyal hayatımızdaki önemini vurgulayan Semerci açıklamalarında şunları kaydetti;

“24 Temmuz 1908 tarihinin Türk Basınında önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu tarihte, basında sansür kaldırılmış, bu anlamlı gün Basın Bayramı olarak benimsenmiştir.

Basın özgürlüğünden söz edilebilmesi, demokrasimizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesi, basının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür.

Bu engelin kaldırılması sadece basın mensuplarımız için değil, insanların özgürce haber alma hakkının  sağlanması anlamında da büyük bir önem arz etmektedir. İlimizin kalkınması, gelişmesi, tanıtımına katkıda bulunma ve topluma yön vermek gibi önemli görevleri bulunan basın ve medya kuruluşlarının bu görevlerin yerine getirme sürecinde kendilerine başarılar diliyor, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”