Kırklareli Cumhuriyet I.Ö.O. ve Gazi Osman Paşa I.Ö.O. Masa Tenisi Takımları, Ortaokullar Türkiye Şampiyonası'nda

Kırklareli Cumhuriyet I.Ö.O. ve Gazi Osman Paşa I.Ö.O. Masa Tenisi Takımları, Ortaokullar Türkiye Şampiyonası'nda

Kırklareli Masa tenisi takımlarımız, kulüpler bazında aldığı derecelere paralel olarak okullar arasında da kendini göstererek çeşitli dereceler almaya başladılar. Özellikle Merkez Cumhuriyet I.Ö.O. Bayan takımı geçen sene İlkokullar arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu olarak ilimize Takımlar bazında İlk Şampiyonluğu getirmişti. Yine aynı turnuvada erkeklerimiz de 9. olarak ilimizin Masa Tenisinde iyi bir yerde olduğunu ispatlamışlardı. Ortaokullarda ise geçen yıl 2 bayan takımı ile katılan ilimiz Türkiye 9. olmuştu.

“Eğitimsiz spor, sporsuz da eğitim düşünülemez” 

09 Mart Pazartesi günü ise ilimiz spor salonunda yapılan Ortaokullar Masa Tenisi il birinciliği müsabakalarında Erkeklerde İl birincisi olan Cumhuriyet I.Ö.O. ve Bayanlarda Il birincisi olan Gazi Osmanpaşa I.Ö.O. Masa Tenisi takımlarımız 23 - 26 Mart 2009 tarihlerinde Aksaray ilinde yapılacak olan Ortaokullar Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edecekler. İl Temsilcisi ve antrenörümüz Soner Polat; Takımlarımızın ikisinin de çok iyi olduklarını ilk 8 için oldukça umutlu olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı;

“Sporcularımızın çoğu şu an İlimizde masa tenisi branşı olan kulüplerde oynuyorlar. Zaten bu tür turnuvalarda kulüp sporcusu olamayan takımların başarılı oldukları görülmemiştir. Bizim sporcularımız hem düzenli antrenman yaparak hem de eğitimdeki başarıları ile turnuvalarda olsun okulda olsun hem üstün başarılar elde edip bizi gururlandırıyorlar, hem de geleceklerini daha başarılı inşa ediyorlar. Okul hayatlarındaki başarı ile de kendi sağlıklarını korumuş oluyorlar.

Bilindiği gibi artan fast-food türü beslenme alışkanlıklarının ilerde yapabileceği kalp ve benzeri önemli hastalıklara karşı şimdiden spor yaparak önlem alınması gerekiyor. Bu da gelecek neslimizi oluşturacak olan gençlerin daha iyi niteliklere sahip insanlar olmasını sağlıyor. Eğitimsiz spor, sporsuz da eğitim kanımca düşünülemez. Sağlam kafa için sağlam bir vücut gerekliliği yıllar önce atalarımız tarafından bize öğütlenmiştir. Ama maalesef bunu Avrupalılar bizden öğrenip uygulamaya başlamışlardır.

“Eğitimin temelinde sağlıklı olmak var, bunun tek yolu da; düzenli spor yapmak”

Biz sadece başarının eğitimde ve yazılılarla olduğunu düşünen bir toplum olduk. Çocuğumuz ‘5’ alırsa süper ama ‘4’ alırsa rezalet! Oysa öğrencinin o anki durumu psikolojisi çok önemli. Onu soran veya araştıran yok. Eğitimin temelinde sağlıklı olmak var, bunun tek yolu da düzenli spor yapmak. Düzenli spor yapan çocuklar daha planlı daha disiplinli ve ailelerinin yapmalarını isteyip de yaptıramadıkları bir çok alışkanlıkları (bunlar yemek, ders, tertip, düzen vs.) spor sayesinde kazanıyorlar ve daha erken özgüven kazanıyorlar. Ailelerin bu konuda düşünmelerini istiyorum.”

Bizlerde ilimizi Masa Tenisi Ortaokullar Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek olan; Cumhuriyet I.Ö.O. erkek takımı oyuncuları kaptan Özgün Özdem, Serhat Atagan, Aykut Körler Gaziosman Paşa I.Ö.O. bayan takımı oyuncuları kaptan Figen Yalçın, Aylin Yalçınkaya, Çiğdem Akuç’a şimdiden başarılar diliyoruz.