Kırklareli Cumhuriyet için yürüdü

Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim Cuma günün Sivil Toplum Örgütleri'nin organize ettiği bir 'Cumhuriyet Yürüyüşü' gerçekleştirildi.


HABER MERKEZİ

Kırklareli Belediyesi’nin desteği ile Saat 20.30’da başlayan yürüyüşe; CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu ile Merkez İlçe Başkanı Gürkan Yenerel, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık 3 bin kişinin katılım gösterdiği Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Karaumur Caddesi, Eriklice Caddesi, Waldorf Caddesi, İstasyon Caddesi ile devam ettikten sonra Vilayet Meydanı’nda sona erdi.
Yürüyüş boyunca vatandaşlar ellerindeki meşaleler, ay yıldızlı bayraklar ile marşlar eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş süresince emniyet güçleri güvenlik önlemleri alarak olaysız bir yürüyüş yapılmasını sağladılar.
Yürüyüş sonunda Vilayet Meydanı’na gelen kalabalık gurup burada İstiklal Marşı’nı okudu. Kırklareli’nin yerel sanatçılarından Uğur Özdilek ve Seda İskar Vilayet Meydan’ında bulunan kalabalığa mini bir konser verdikten sonra etkinlik sona erdi. (c.s.)