Kırklareli Cumhuriyet İlköğretim Okulu Masa Tenisi'nde yine Türkiye Şampiyonu

Kırşehir'de 1 - 4 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılan Türkiye İlkokullar Masa Tenisi Şampiyonası ilimizin üst üste 2.zaferini yaşadığı bir turnuva oldu.

Kırşehir’de 1-4 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılan Türkiye İlkokullar Masa Tenisi Şampiyonası ilimizin üst üste 2. zaferini yaşadığı bir turnuva oldu. Kırklareli’nin adının özellikle bayanlarda başarıyla geçtiği bu turnuvalarda son yıllarda yükselen başarı grafiği sonucu geçen sene elde edilen şampiyonluk, bu senenin de habercisi olmuştu. Masa Tenisi TakımımızYine şampiyonluğu, geçen seneki rakiplerini 3-0 yenerek performanslarını arttırarak devam ettiğini gösterdiler.
Kırşehir de yapılan İlköğretim Okulları 1. kademe Küçükler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na 76 bayan 78 erkek takımı katıldı. Kura çekimine 1. seri başı olarak katılan ilimiz takımı Turnuva boyunca karşılaştığı tüm rakiplerini 3-0 gibi net skorlarla yenerek bu turnuvadaki Şampiyonluğunu daha önce hiçbir takıma nasip olmayan maç vermeden kazanıp İlimizin haklı gururu oldu. Özellikle yarı finalde karşılaştığı Batman ve Finalde karşılaştığı Amasya maçları gerçekten çok üst düzey ve izlemeye değer maçlardı.
Bayanlarda 1. lige yükselen Gençlikspor takımımızın 1 numaralı oyuncusu Damla Üzel Kırşehir’de de oldukça iyi bir performans sergiledi. Aynı takımda oynayan Aysu Aygün, Seda Binici de çok çok iyi performans sergileyerek bu başarıda pay sahibi oldular
Erkeklerde ise ekibimizde en önemli oyuncumuzdan yoksun olan takımımız turnuvaya iyi başladı ve grup elemelerinden çıktı , ancak sonraki turda  Türkiye 5.’si İstanbul Nail Reşit İlköğretim Okulu’na yenilerek turnuvaya veda ettiler.
Kırklareli Cumhuriyet İ.Ö.O.  geçen seneki şampiyonluğu sayesinde bu sene 2 okulla Şampiyonaya katılmaya hak kazanan Kırklareli’nin diğer okulu Lüleburgaz Emrullah Efendi İ.Ö.O. ise Türkiye 5.’si olması da ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Bugüne kadar aynı turnuvada hiçbir il 2 takım ile ilk 8 e giremedi ki buda ilimizin Masa Tenisi’nde nerelere geldiğinin bir göstergesidir. Bizler Emrullah Efendi İ.Ö.O. kutluyor önümüzdeki sene İlimizi temsil edecek takımlara bu turnuvalarda şimdiden başarılar diliyoruz.
Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmeni, Cumhuriyet İlköğretim okulu Antrenörü Soner Polat : “Çalışmamızın sonuçlarını almak çok mutluluk verici, çok ve doğru şekilde çalışarak bu başarılara ulaştık. Daha iyisini de rahatlıkla yapabiliriz, özellikle kulüp oyuncularımız için maddi anlamda sponsor vb. maddi destekçi bulabilirsek başarılarımız artarak devam edecek” dedi.
Cumhuriyet İ.Ö.O. Müdürü Hasan Genç: “Eğitim ve spor iç içedir. Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur atasözünü hatırlatarak sporcularımızın eğitim olarak ta üst düzeyde olduklarını söyledi. Ayrıca Sporcularımızla  gurur duyuyoruz onlar ilimizi son yıllarda Türkiye’nin her yerinde başarı ile temsil ediyorlar Şampiyon olmasalar da İlimizi temsil etmeleri çok önemli ki şampiyonluk ta ayrıca okulumuz ve ilimiz için gurur verici bir olay hepsini kutluyorum başarılarının devamını diliyorum” diyerek Şampiyon takımın sporcu ve teknik ekibini altınla ödüllendirdi.
Cumhuriyet İ.Ö.O. Beden Eğitimi Öğretmeni Nedret Peran: “Bu turnuvada gördük ki Türkiye’ de Okulumuzu tanımayan il kalmamış bırakın tanımayı sporcularımızın isimlerini ezberlemişler buda ayrı bir gurur kaynağı yaklaşık  5 yıldır düzenli olarak idmanlara devam eden bıkmadan usanmadan çalışarak 2. yıl üst üste Şampiyon olan takımımız inşallah seneye de Şampiyon olarak bu ekip görevini bir sonraki nesile devredecektir. Turnuva boyunca sporcularımızın üstün performanslarını izlemek çok güzeldi hepsini gözlerinden öpüyor ve başarılarının devamın diliyorum” dedi. (s)