Kırklareli ÇYDD, 17 Nisan'a damgasını vurdu

Kırklareli ÇYDD, 17 Nisan'a damgasını vurdu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şubesi bu yıl 17 Nisan gününe tam anlamıyla damgasını vurdu. Dernek üyeleri önce gündüz 12.30'da Ata'nın huzuruna çıkarak, ÇYDD genel başkanı Prof.Dr.Türkan Saylan'ın evinin aranması,dernek üst düzey yöneticilerinin ve şube başkanlarının gözaltına alınmalarını protesto etmek, aynı zamanda da Köy Enstitüleri'nin kuruluşunu kutlamak amacıyla çelenk sundular, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda basın duyurusu okudular.

17 Nisan'ın ikinci bölümü ise akşam 19.30'da Akkuş Kaya Otel'de düzenlenen tanışma ve dayanışma yemeğiydi. Salonun tıklım tıklım dolduğu gecenin sunuculuğunu Ebru Yolaçan ve Kayhan Kuralay yaptı. Gecenin başında Kırklareli ÇYDD şubesinin çalışmalarının tanıtıldığı müzikli iki slayt sunuldu. Geceye Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal Başkur, iki dönem Kırklareli Belediye Başkanlığı yapan Kadir Gökçe, Il Genel Meclisi ve Kırklareli Hareketi Derneği Başkanı Tuna Soykan, SHP il başkanı Şevket Başgelen, Il genel meclisi ve Belediye meclisi üyeleri, ADD Kırklareli Şubesi Başkanı Emine Turhan, Eğitim-Sen şube sekreteri Seyfi Meriç, Eğitim-Iş il temsilcisi Hayri Girgin, CHP, DSP, ÖDP ve SHP'li partililer, ADD üyeleri ile çok sayıda ÇYDD üyesi katıldı.

Gecenin başında konuşan Kırklareli ÇYDD Şube Başkanı Rafet Seçkin şunları söyledi;

“Genel başkanımızdan lisedeki üye kızlarımıza kadar hiç birimiz böylesine onur kırıcı bu yaklaşımı içimize sindiremiyoruz.

Gerek gündüz yaptığımız basın duyurusuna katılan gerekse yemeğimizi onurlandırarak bizlere desteğini gösteren tüm Kırklareli ÇYDD dostlarına şahsınızda teşekkür ediyorum. Sözlerimi genel başkanımın cümlesiyle tamamlamak istiyorum; “Benim bir süre daha yaşamam gerek. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Giderken, sizlere daha iyi bir dünya bırakmak istiyoruz."

Şube başkanının konuşmasının ardından müzisyen Bilal sahne alarak, günün anlamına uygun ezgiler seslendirdi. Ilerleyen dakikalarda ana başlıklarıyla ÇYDD projeleri tanıtıldı. Derneğe yeni üye olan Serpil Yavuzcan, Neriman Koba, Şükran Yöney, Mustafa Nizamoğulları, Cüneyt Kırlı, Gülistan Kıymaz, Yağmur Aktürk, Selçuk Aslan, Emre Cebeci, Hakan Gülsün, Tülay Kuralay, Koray Inan, Necla Kontacı, Sadiye Gülsün, Yasemin Kartaca, Esra Giral, Ebru Yolaçan, Hafide Tekin, Nur Büyükgaga, Gamze Çelmeli, Esra Ünver ve Atilla Deniz'e ÇYDD rozetleri törenle takıldı. Rozet takma töreninde konuşan konuklar çağdaş eğitime her zamankinden daha çok gereksinim olduğunu ve bu yoldaki engellerin kendilerini engelleyemeyeceğini,her birimizin çağdaş yaşamı aradığını ve özlediğini dile getirdiler.

Gecede daha sonra Cüneyt Kırlı, Gülistan Kıymaz, Birol Hanol ve Yağmur Aktürk'ten oluşan Kırklareli Üniversitesi Müzik Topluluğu sahne alarak mükemmel bir dinleti sundu. Gece konukların Karadeniz, Ege ve Trakya halk oyunlarıyla geç saatlere dek sürdü.