Kırklareli ÇYDD, Sebahattin Ali'yi anacak

Kırklareli ÇYDD, Sebahattin Ali'yi anacak

Kırklareli ÇYDD tarafından düzenlenen Sabahattin Ali Günleri 20. kez kutlanacak. 6-7 Haziran günleri düzenlenecek olan etkinliklere; Prof. Filiz Ali, Mehmet Başaran, Cengiz Bektaş, Öner Yağcı, Isa Çelik, Prof. Cihan Demirci ve Bulgaristan Eğridere'den eğitimci Selahattin Karabaşev katılacaklar. Pazar günü "Sabahattin Ali Doğa Yürüyüşü" ve piknik etkinliği de yapılacak.

Ülkemizde ilk kez -1990 yılında- sivil bir kültür girişimi olarak başlatılan "Sabahattin ALI Kültür Günleri" 20 yaşına bastı.Yirmi yılda yüz dolayında aydın yazar ve sanatçının katıldığı Sabahattin ALI etkinlikleri Trakya çapında ilgi odağı oluyor. Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz, Mehmet Başaran, Ilhan Selçuk, Mustafa Balbay, Türkan Saylan, Mustafa Ekmekçi, Arif Damar, Emre Kongar, Server Tanilli, Hıfzı Topuz, Ataol Behramoğlu, Halet Çambel, Nail Çakırhan, Ismail Gümüş, Vecihi Timuroğlu, Mustafa Gazalcı ve Doğan Cüceloğlu gibi önde gelen aydınlar Sabahattin Ali Günleri'ne katkılarda bulundular.

Bu yılki etkinlikler altı haziran cumartesi günü saat 15.00’te "Sabahattin Ali Yirmi Yaşında" başlıklı panelle başlatılacak. Panel öncesi Klasik Müzik dinletisi ardından Isa Çelik özgün bir dia gösterisi sunacak. Panelde Filiz Ali, Mehmet Başaran, Cengiz Bektaş, Öner Yağcı, Cihan Demirci, Sabahattin Ali Kültür Günlerinin yirmi yıllık değerlendirilmesini yapacaklar.

Pazar günü ise doğa yürüyüşü ve piknik etkinliği gerçekleştirilecek. Doğa yürüyüşü, Sabahattin Ali'nin ölüsünün bulunduğu Anıt Kaya'da saygı duruşundan sonra başlayacak. Piknikte katılımcılara müzik ve diğer kültürel etkinlikler de sunulacak.